Tåkekaos i VM-kvaliken: – Absurd å se!

Må spilles ferdig onsdag.

Etter å ha bøttet inn mål i 70 minutter, ble Norges VM-kvalikkamp mot fotballminiputten Armenia avbrutt av tykk tåke på stillingen 0-9.

Se sammendraget av de første 70 minuttene øverst!

De resterende 20 minuttene av kampen spilles ferdig onsdag klokken 08.00 norsk tid.

– Det er slike ting vi ikke kan gjøre noe med. Det var veldig frem og tilbake, og vi vil selvfølgelig spille ferdig kampen. Når dommeren sier nei, er det ingenting annet vi kan gjøre enn å spille ferdig kampen i morgen, sier Guro Reiten til NRK.

– Absurd å se

I minuttene etter at den franske dommeren valgte å stoppe kampen, oppstod det kaos på Jerevan fotballakademi stadion i den armenske hovedstaden.

Mens de armenske spillerne tuslet i garderoben, ikledde de norske spillerne seg signalgule vester i et forsøk på å gjøre seg med synlig gjennom tåken. Samtidig fant dommerteamet frem oransje baller.

– Hele greia er merkelig. Vi var utpå der med noe vester og det ene med det andre. Jeg har aldri opplevd noe lignende, sier en lattermild Reiten ttil NRK.

– Det er absurd å se! Dette hadde jeg aldri trodd jeg kom til å oppleve, sa NRKs ekspert, Carl Erik Torp i kanalens sending.

Målfest

Frem til kampen ble avbrutt, feide det norske laget over Armenia, som er plassert som nummer 128 på FIFA-rankingen.

Hjemmelaget kom fra et 0-19-tap for Belgia forrige uke, men klarte å holde tett i starten av oppgjøret mot Norge.

Da Elisabeth Terland scoret etter en halvtime, løsnet det imidlertid for bortelaget. Tre minutter senere scoret nemlig Sandviken-spilleren nok en gang, før Lisa-Marie Utland økte til 3-0 like før pause.

I den andre omgangen fortsatte målfesten ved Guro Reiten, Utland, Guro Bergsvand og landslagsdebutant Celin Bizet Ildhusøy.

Dermed gjenopptas kampen på stillingen 0-9 onsdag.

Relatert