Holdt liv i Moldes gullhåp og sendte Brann nærmere nedrykk

– Det er vondt, sier Brann-trener Eirik Horneland etter den åttende kampen på rad uten seier.

Brann - Molde 0-1

Magnus Wolff Eikrem var forskjellen på lagene på Brann Stadion. Etter 61 minutter scoret han kampens eneste mål på vakkert vis. Playmakeren tok først en smart skuddfinte før han brukte venstrefoten til å skru ballen pent inn i det motsatte hjørnet.

Se scoringen i videovinduet øverst!

– Det var utrolig deilig. Det var nesten så jeg ikke trodde mine egne øyne da den gikk inn, sier matchvinneren til TV 2.

– Har du scoret et penere mål med venstre før?

– Det nekter jeg å tro. Det er vel første gang jeg skyter med den i år også, sier Wolff Eikrem.

Brann kjempet iherdig for en utligning. Aune Heggebø kom nærmest med sin heading som traff innsiden av stolpen og ut. Senere fikk også Robert Taylor en god mulighet, men avslutningen var ikke presis nok.

Det betyr at Brann fortsatt ligger på sisteplass når det er to runder igjen. Bergenserne har like mange poeng som Mjøndalen, men dårligere målforskjell. Det er tre poeng opp til Stabæk på kvalikplassen.

– Det er vondt. Jeg syns synd på guttene. De gjør maksimalt ut av det med tanke på energi. Kvaliteten blir avgjørende til slutt, sier Brann-trener Eirik Horneland til TV 2.

– Kan dere fortsatt holde plassen?

– Det er teoretisk mulig, og vi må våge å tenke den tanken.

Branns keeper Lennart Grill fortviler etter 0-1 målet.
Foto: Marit Hommedal / NTB
Branns keeper Lennart Grill fortviler etter 0-1 målet. Foto: Marit Hommedal / NTB

For Molde sin del betyr seieren, kombinert med Glimts poengtap mot Rosenborg, at gullhåpet lever. Moldenserne har tre poeng mindre enn bodøværingene, men også to mål svakere målforskjell.

Gjenstående kamper

Brann: Bodø/Glimt (B) og Sarpsborg 08 (H)

Stabæk: Rosenborg (H) og Odd (B)

Mjøndalen: Vålerenga (B) og Bodø/Glimt (H)

Molde: Lillestrøm (H) og FK Haugesund (B)

Bodø/Glimt: Brann (H) og Mjøndalen (B)

– Det var en viktig seier for spenningen sin del. Nå må vi bare gjøre vår jobb inn mot de kampene vi har igjen. Vi skal gjøre det spennende. Det er ikke en situasjon vi er herre over, sier Molde-trener Erling Moe til TV 2.

Han mener at kulden gjorde at baneforholdene preget kampen i stor grad.

– Banen i dag blir en faktor i kampen. Det er en bane som er myk noen steder og knallhard andre plasser. Så blir den veldig oppløpt. Den var en faktor til at kampen ble som den ble, sier treneren.

– Burde kampen blitt spilt?

– Det er et grensetilfelle, sier Moe.

Wolff Eikrem var enig i at det var krevende spilleforhold.

– Det var utrolig glatt og ikke enkelt å spille. Det blir litt sånn når man spiller så sent på året. Vi håndterte det best i dag.

Relatert