Jorginho ga bort mål etter kjempetabbe - så reddet han poeng i toppkampen

Chelsea dominerte, men Manchester United fikk med seg et sterkt bortepoeng fra London.

Chelsea - Man. United 1-1

Ligalederne styrte alt i starten, men ut av intet tok United ledelsen på Stamford Bridge. Jorginho skulle bare dempe en enkel ball på midtstreken, men touchet gikk totalt talt. Jadon Sancho utnyttet tabben og ordnet 1-0 kort tid etter pause.

Se målet i videovinduet øverst!

Men Jorginho fikk sin revansj. Aaron Wan-Bissaka felte Thiago Silva innenfor sekstenmeteren. Straffen prikket Jorginho i mål til 1-1. Resultatet gjør at Chelsea fortsatt topper Premier League, mens United blir liggende på åttendeplass.

– Manchester United kom her som gigantisk underdog, men klarte å nekte Chelsea tre poeng, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Avslutningsstatistikken viste 24-3 til Chelsea. TV 2-ekspert Simen Stamsø-Møller mener likevel at United kunne ha stjålet med seg tre poeng på slutten.

– De er ofte bedre når de ligger lavt og forsvarer seg. De er ikke så altfor langt unna et vinnermål på slutten. De kunne faktisk fått tre poeng, sier eksperten.

Skuffet Carrick

Midlertidig United-manager Michael Carrick var ikke fornøyd med ett poeng.

– Jeg er skuffet, faktisk. Når man leder en slik kamp så er det skuffende å få den tatt fra deg slik. Jeg er utrolig stolt over spillerne og hele gruppen. Vi kan ikke legge skjul på at det har vært tøft til tider, men vi har prøvd å gjøre det beste ut av det.

Han mener også at straffesparket ikke var riktig.

– Jeg syns ikke det var straffe i det hele tatt. Men jeg vet ikke hvor mye meningen min betyr her.

TV 2-ekspertene mener ikke United bør føle seg bortdømt.

– Det er fryktelig klønete av Wan-Bissaka, mener TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen.

Stamsø-Møller mener backen er uoppmerksom.

– Det virker ikke som Wan-Bissaka vet at Silva er der, sier eksperten.

Chelsea-manager Tuchel mener at laget hans leverte en god opptreden.

– Det var det samme mot Burnley. Jeg er fornøyd med prestasjonen og kvaliteten på det vi gjør. Vi dominerte fra start til slutt, sier Thomas Tuchel.

Mener straffen var feil

Den midlertidige United-manageren Michael Carrick var ikke fornøyd etter kampen.

– Jeg er skuffet. Det føles som det ble tatt vekk fra oss. Men jeg er utrolig stolt av spillerne. Vi har gjort det beste ut av en krevende situasjon. Responsen har vært bra denne uken. Vi kom hit for å vinne, så jeg er litt skuffet.

Benket Ronaldo

Den midlertidige United-manageren Michael Carrick valgte å benke Cristiano Ronaldo fra start. Inn kom Bruno Fernandes.

Chelsea måtte klare seg uten Ben Chilwell og N'Golo Kanté som begge skadet seg mot Juventus i midtuken. De ble erstattet av Marcos Alonso og Ruben Loftus-Cheek. I tillegg kom Timo Werner inn for landsmannen Kai Havertz.

De Gea ble testet fra første stund

Det var Hakim Ziyech som kom til kampens første mulighet etter to minutter. Marokkaneren vendte enkelt opp og fikk avsluttet inne i United-boksen, men de Gea var med på leken.

Kun minuttet senere måtte keeperen på jobb igjen. Hudson-Odoi kom seg fri fra forsvaret og kom alene mot spanjolen, men målmannen dro frem en redning av høy klasse.

– En fantastisk redning, sa Alsaker.

Rüdiger-kanon i tverrligger

Chelsea-presset vedvarte gjennom hele omgangen. Etter 30 minutter klinket Antonio Rüdiger til fra lang hold. Skuddet smalt i tverrliggeren og ut, men det så ut til at United-keeperen fikk seg en smell i armen når han kastet seg etter ballen.

Fem minutter senere fanget Hudson-Odoi opp en grufull tversoverpasning fra Bruno. Chelsea-vingen avsluttet, men heller ikke denne gang var skuddet godt nok til å overliste keeperen.

På tampen av omgangen kom gjestene fra Manchester på to småfarlige visitter på Chelseas banehalvdel, men Eduoard Mendy ble ikke satt på de altfor store prøvene. Dermed kunne lagene gå til pause på stillingen 0-0.

– Det var en voldsom Chelsea-dominans, men de fikk ikke ballen i mål bak de Gea, var dommen fra Alsaker.

Utnyttet Jorginho-tabbe

Fem minutter ut i andreomgang hadde Chelsea frispark i farlig posisjon. Det fikk United klarert, og ved midtbanestreken skulle Jorginho bare dempe ballen. Men italieneren feilet totalt med touchet og Jadon Sancho plukket opp den løse ballen. United-angriperen hadde en hel banehalvdel for seg selv og overlistet Mendy da han prikket inn 1-0-målet.

– Det er en forferdelig tabbe fra Jorginho, sa Nils Johan Semb.

Det var Sanchos første ligamål for United.

Etter 57 minutter fikk Werner sjansen til å utligne. Et hjørnespark falt til tyskeren som fikk stå helt alene bak i feltet, men skuddet gikk langt utenfor mål.

Jorginho gjorde opp for seg

I det 64. minutt bestemte Carrick seg for å slippe til Ronaldo. Portugiseren erstattet målscoreren Sancho.

Kort tid etter ble det kaos i United-boksen etter nok et hjørnespark. Dommer Taylor valgte å dømme straffe etter at Wan-Bissaka sparket ned Thiago Silva.

Jorginho tok ansvar fra straffemerket og dunket inn 1-1. Det ga Chelsea fornyet selvtillit, for nå tok vertene tilbake styringen i kampen. Werner fikk skyte fra syv meter, men Wan-Bissaka kastet frem en fot og det var nok til å stoppe skuddet.

Ni minutter gjensto da Romelu Lukaku fikk sitt første innhopp etter skadeavbrekket.

Flere tabber

Etter 87. minutter rotet Chelsea igjen. Mendy sendte en pasning rett i beina til Fred, men skuddet fra brasilianeren var totalt tannløst. Like etter måtte McTominay ta telling etter å ha blitt skutt i senk fra Ziyech fra kort hold.

På overtid ble det full kok på Chelsea-benken da United fikk et corner. Ronaldo var i en soleklar offside, men det ble ikke vinket og corneren ble gitt. Thomas Tuchel skjelte ut dommmerteamet, og fikk etter hvert gult kort. Hjørnesparket ble uansett klarert.

Etter nærmere 97 minutter fikk Rüdiger en gigantsjanse. Pulisic serverte midtstopperen som fikk all verdens rom på bakerste, men skuddet fløy over mål. Dermed endte det 1-1.

Relatert