Arsenal seiret i første Ødegaard-start på over en måned

Arsenal vartet opp med praktangrep mot Newcastle.

Arsenal - Newcastle 2-0

Martin Ødegaard var tilbake i Arsenals startellever for første gang siden 18. oktober, da London-laget møtte Newcastle på hjemmebane lørdag.

Det endte med en solid seier til The Gunners.

– Vi måtte være tålmodige. Newcastle forsvarte seg bra og gjorde det vanskelig for oss. Vi fikk målene til slutt, og kunne vunnet enda mer, sier Bakayo Saka, som scoret kampens første mål etter et praktfullt angrep.

Se høydepunktene i videovinduet øverst i saken!

– Jeg er glad for å vinne etter forrige helgs tap. Vi trengte poengene og å beholde den gode hjemmestatistikken, sier Arsenals manager, Mikel Arteta.

Newcastles manager, Eddie Howe, er fornøyd med sitt lags åpning på kampen.

– Vi var gode den første halvtimen. Så fikk Arsenal overtaket, sier Howe, som også mener hans lag ble snytt for straffespark.

Utrolig Aubameyang-bom

I sin første kamp fysisk til stede på sidelinjen som Newcastle-manager, fikk han se en fartsfylt åpning på kampen.

Etter 20 minutter ble Martin Ødegaard felt og tildelt frispark like utenfor Newcastles sekstenmeter. Frisparket tok nordmannen selv, men det gode forsøket ble hindret av en spretten Dúbravka i Newcastle-målet.

Newcastle var imidlertid ikke ufarlige, og i motsatt ende av banen var det Ramsdale, som med en spektakulær redning, som hindret at bortelaget tok ledelsen etter en halvtimes spill.

Fem minutter før pause fikk Pierre-Emerick Aubameyang en gigantisk mulighet til å sende Arsenal i ledelsen, da han fikk ballen helt alene på bakerste stolpe. Gaboner fomlet imidlertid ballen i stolpen på svært klønete vis.

Dermed måtte Arsenal vente til det 56. minutt for å få sin første scoring.

Den var imidlertid av det praktfulle slaget, og kom etter et effektivt angrep med Smith Rowe, Tavares og Saka i hovedrollene.

– Det er så følsomt! Det er ingenting i det angrepet som ikke stemmer! sa TV 2s kommentator, Endre Olav Osnes om målet.

Et skår i gleden var imidlertid at Saka hinket av banen med det som lignet en lyskeskade kort tid etterpå.

Savnet av ham var ikke særlig stort da hans erstatter, Gabriel Martinelli, doblet Arsenals ledelse ti minutter senere.

Den sørget for at Arsenal til slutt vant kampen 2-0, mens Newcastle må fortsette å vente på årets første seier.

– Vi har sen stor oppgave foran oss, og den ble enda litt større i dag. Vi ser likevel positivt på muligheten til å klare å holde oss i divisjonen, sier Eddie Howe.

Relatert