SVENSK DOBBEL: Maja Dahlqvist vant foran Johanna Hagström. Foto: Tomi Hänninen / BILDBYRÅN
SVENSK DOBBEL: Maja Dahlqvist vant foran Johanna Hagström. Foto: Tomi Hänninen / BILDBYRÅN

Favorittseier til Dahlqvist i Ruka

Dobbelt svensk i Ruka.

Maiken Caspersen Falla gikk inn til tredjeplass på den klassiske sprinten i Ruka. Svenske Maja Dahlqvist vant foran Johanna Hagström.

– Det var veldig gøy, jeg merker det betyr mye i dag å komme på pallen. Det betyr mye fordi jeg har hatt mange hardøkter, men det har ikke vært så mange gode hardøkter. Det har mangla litt på formen i hele år, og jeg har hatt litt stakkato oppkjøring. Det er har vært periodevis bra og periodevis dårlig. Og plutselig nå etter litt forkjølelse å få til en pallplass i verdenscupen, det er lenge siden sist, så jeg er stolt over det jeg får til, sier Falla til TV 2.

Lotta Udnes Weng endte sist i sin semifinale. Svenske Frida Karlsson imponerte og tok seg til finale med å være best. Falla med et litt tynnere treningsgrunnlag ble regelrett staket i fra på oppløpet. Karlsson gjorde derimot en taktisk bommert underveis i finalen og endte sist i finalen.

Anna Svendsen ble nummer fire i sin kvartfinale og var 2/100 sekund unna å bli lucky loser. Ane Appelkvist Stenseth og Mathilde Myrvold ble nummer fem i sine kvarfinaler og slått ut.

Heidi Weng forsvant allerede i prologen.

– Jeg er skuffet over det. Jeg har følt meg sterk på trening, det er typisk meg, sier hun til TV 2.

– Det er lenge til OL. Det er lang tid å vise seg frem på. men jeg skulle gjerne gått videre. Jeg vet at jeg er sterk om jeg går videre fra prologen, sier hun.

Frøs på pungen: – Ikke bruk mine tips!

(©NTB/TV 2)

Relatert