The Athletic: Manchester United enig med ny manager

Ralf Rangnick (63) kan bli ny midlertid manager på Old Trafford.

Se ekstrasending i videovinduet øverst!

Ralf Rangnick og Manchester United har kommet til enighet om en kontrakt som gjør tyskeren til midlertidig manager, melder The Athletic torsdag.

Det samme skriver Manchester Evening News og Sky Sports.

Ansettelsen avhenger imidlertid at Lokomotiv Moskva, hvor Rangnick for tiden jobber som sportsdirektør, slipper 63-åringen.

Manchester United skal ikke anse dette som et problem, men kampen mot Chelsea til helgen kommer etter alt å dømme for tidlig, da Rangnick må få i orden arbeidstillatelsen i Storbritannia.

Det skal dreie seg om en avtale som manager ut sesongen. Når denne har utløpt, skal han jobbe som konsulent for Manchester United i to år.

Manchester United fjernet Ole Gunnar Solskjær som manager etter det pinlige 1-4-tapet for Watford lørdag. Michael Carrick har ansvaret inntil videre, og tirsdag ledet han Manchester United til 2-0 over Villarreal. Seieren sikret gruppeseieren og avansement fra Champions League-gruppespillet.

Rangnick har tidligere vært trener i RB Leipzig, Schalke og Hoffenheim. Han ledet RB Leipzig fra fjerde nivå og opp til Bundesliga. Han har også vært sportsdirektør og lagt mye av grunnlaget for at Leipzig er blitt en toppklubb.

Ifølge Manchester Evening News har United-ledelsen også vært i samtaler med Rudi Garcia og Ernesto Valverde om den midlertidige managerjobben.

Manchester United ligger på åttendeplass i Premier League.

Relatert