Thiago med praktscoring i Liverpool-seier: – En hyllest til fotballen

Liverpool vant komfortabelt mot Porto.

Liverpool - Porto 2-0

Se Thiagos praktmål i videovinduet øverst!

Liverpool hadde allerede sikret avansement og gruppeseieren, men Jürgen Klopp stilte med flere av sine største stjerner hjemme mot Porto onsdag.

Blant dem var Thiago Alcântara, som sju minutter inn i andre omgang fikk et drømmetreff på volley. Ballen gikk bak Porto-målvakt Diogo Costa til 1-0.

– Det er en gave for enhver fotballelsker. Det er en hyllest til fotballen. Mer teknisk briljant er det ikke mulig å utføre dette her, utbrøt TV 2-kommentator Peder Mørtvedt etter kremmerhuset på Anfield.

Thiago fikk bestemannsprisen etter kampen.

– Det er alltid spesielt å score mål og hjelpe laget, spesielt på dette stadionet, så jeg er veldig glad, sier Thiago etter kampen.

Liverpool vant til slutt 2-0 etter at Mohamed Salah doblet for Liverpool, som står med full pott etter fem kamper.

Porto er nummer to i gruppen med fem poeng, mens Milan og Atlético Madrid følger med fire poeng hver etter at italienerne vant 1-0 i den spanske hovedstaden onsdag kveld. Porto møter Atlético hjemme i siste kamp.

Det var Porto som startet med å skape de første mulighetene på Anfield, men gjestene fra Portugal klarte ikke å overliste Alisson Becker i Liverpool-målet.

I stedet tok Liverpool mer og mer over. I det 38. spilleminutt hadde Sadio Mané en ball i mål etter gjennomspill av Thiago, men målet ble annullert for offside.

– Dette er noe av det tighteste jeg har sett. Utfra disse bildene er det umulig å si, kommenterte TV 2s fotballekspert Morten Langli i pausen.

Etter Thiagos praktscoring hadde også Takumi Minamino en ball i nettet for Liverpool, men japaneren var i en langt klarere offsideposisjon enn Mané tidligere i kampen. Dermed fikk han annullert scoringen.

Tjue minutter før full tid kom 2-0-scoringen fra Mohamed Salah. Liverpools toppscorer dro seg inn fra venstre og satte ballen tilbake i nærmeste hjørne.

Selv om stjerner som Sadio Mané, Mohamed Salah, Joël Matip og Thiago Alcântara startet oppgjøret, hvilte Klopp andre nøkkelspillere som Trent Alexander-Arnold og Virgil van Dijk. Andy Robertson og Jordan Henderson startet også kampen på benken, men ble byttet inn i andre omgang.

Relatert