Solskjær tar farvel: – Håper jeg etterlater klubben i bedre stand

Ole Gunnar Solskjær åpner opp etter sparkingen. I et følelsesladet avskjedsintervju snakker han om vennene i klubben, støtten fra styret og hva han skal gjøre nå.

Vanligvis gjøres avskjedigelsene som korte pressemeldinger fra de største fotballklubbene.

Solskjær ønsket derimot å benytte muligheten til å vise sin takknemlighet overfor spillerne, støtteapparatet, supporterne og alle andre i Manchester United, skriver klubben på sine nettsider.

– Dere vet hva denne klubben betyr for meg og hva jeg ville oppnå her. For klubben, supporterne, spillerne og støtteapparatet. Jeg ville ta oss til et nytt steg og kjempe om ligatittelen, vinne trofeer, innleder Solskjær.

– En bedre stall nå

Kristiansunderen sier at han ikke vil gjøre flere intervjuer når journalister spør, men at han ønsket å gå ut med hodet hevet.

– Jeg tror alle vet hva jeg har gitt for denne klubben. Denne klubben betyr alt for meg, og sammen er vi en god match. Dessverre har jeg ikke kunnet skaffe oss resultatene vi trenger, og det var på tide for meg å tre til side, medgir Solskjær.

Han tok over en kaosrammet klubb som midlertidig sjef i desember 2018. Etter en strålende start ble han fast ansatt i mars 2019.

– Først og fremst vil jeg takke styret og eierne for å ha gitt meg muligheten, for det er ikke for alle. Jeg føler meg beæret og privilegert som fikk tilliten til å ta klubben videre.

– Jeg håper virkelig at jeg etterlater klubben i bedre stand enn den var da jeg kom hit.

MIRAKELKVELDEN: Ole Gunnar Solskjær trekker frem snuoperasjonen mot PSG i Champions League som en av de største kveldene. Foto: David Klein
MIRAKELKVELDEN: Ole Gunnar Solskjær trekker frem snuoperasjonen mot PSG i Champions League som en av de største kveldene. Foto: David Klein

Spøker med etterfølgeren

Kristiansunderen mener at han har fått god støtte fra styret på overgangsmarkedet.

– Jeg tror, eller jeg vet, at jeg forlater klubben med en bedre stall, sier han, og fremhever at han er stolt av miljøet i klubben.

– Jeg skal ikke prøve å forutsi noe, men de to gangene jeg har forlatt Molde, har de vunnet ligaen året etter. Så alt det beste til den som tar over – det er forventningene!

Nå skal han tilbringe tid med familien. 48-åringen forteller at familien har flyttet tilbake til Norge, og at det har vært vanskelig å leve adskilt, særlig på grunn av koronarestriksjonene.

– Så vil jeg se på laget, og når den neste manageren kommer inn, vil jeg støtte ham. Jeg håper at han er suksessfull, og forhåpentligvis har jeg lagt grunnlaget for at det skal skje, for jeg vet at jeg er god til det jeg gjør. Jeg er hundre prosent sikker på at å skape et fotballmiljø, det er der jeg er god, og at på et tidspunkt vil jeg trolig komme tilbake (til å jobbe med fotball).

Han får svært positive reaksjoner for å ha gjort intervjuet i sosiale medier, deriblant fra tidligere lagkompis Gary Neville.

Relatert