Etterlengtet Barcelona-seier i Xavis debut

Barcelona holdt unna for et tidvis heftig Espanyol-press og tok sin første La Liga-seier på fem kamper.

Barcelona-Espanyol 1-0

Dermed ble det trepoenger i første kamp med klubblegenden Xavi Hernández på sidelinjen. Han tok over som Barca-trener like før landslagsoppholdet.

– Mer lettelse enn glede for Barcelona nå, vil jeg tro. Espanyol er nære ved flere anledninger. Vi skal ikke friskmelde Barcelona akkurat enda, sa Jo Nymo Matland i TV2s Laliga-studio etter kampslutt.

– Dette er helt avgjørende for å få med seg omgivelser, klubbstyre, spillere, hele pakka. Xavi er nok utrolig letter i kveld, la Matland til.

Memphis Depay scoret det eneste målet i byderbyet i Barcelona. Det kom på straffespark kort tid etter pause.

Etter det skapte Espanyol en rekke farligheter. Blant annet headet Raúl de Tomás i stolpen fem minutter før slutt. Men det endte målløst for gjestene.

Seieren løfter Barcelona opp til 6.-plass på La Liga-tabellen. Laget har 20 poeng fra 13 kamper.

Tidligere søndag klatret Sevilla tilbake til tabelltoppen tross skuffende 2-2 hjemme mot Alaves. Gjestene ledet fram til Ivan Rakitic utlignet på overtid.

Det er jevnt i toppen av La Liga med to poeng mellom Sevilla og 4.-plasserte Atlético Madrid. Samtidig vil Real Madrid innta 1.-plassen med poeng borte mot Granada søndag.