Mjøndalen la press på Brann med viktig seier i lokalderbyet

Mjøndalen utnyttet to tabber i Strømsgodset-forsvaret og tok seg over nedrykksstreken med seier i Drammen lørdag kveld.

Strømsgodset-Mjøndalen 1-2

Syver Skaar Eriksen og Fredrik Brustad scoret målene for MIF og la press på de andre nedrykkskandidatene, Brann og Stabæk, foran deres kamper søndag.

Eriksens mål etter elleve minutter kom på særdeles kjedelig vis for vertene. Godset-kaptein Gustav Valsvik skled da han skulle få ballen bort, mens keeper Morten Sætra hadde rykket ut. Dermed kunne Eriksen snike seg mellom de to og sette ballen i det åpne målet.

En ny forsvarsblemme ga Brustad muligheten kvarteret før slutt. Ari Leifsson stusset en lang ball rett bak mot keeper Sætra, som igjen rykket ut, men aldri rakk ballen. Raske Brustad vippet den over målvakten og inn til 2-0.

Det skjedde mot spillets gang i en kamp der Godset hadde ballen mesteparten av tiden og også skapte det meste som var av sjanser. Mjøndalens scoringer kom på lagets to første skudd på mål i kampen.

For Godset hadde blant andre Valsvik og Herman Stengel store sjanser, men centimeterne var ikke på vertenes side før Kristoffer Tokstad klemte til etter 87 minutter. Hans kanonskudd fra kanten suste inn i målet.

Det ga nervepirrende sluttminutter for gjestene, som kjempet knallhardt og ble belønnet med seier.

På tampen forhindret dessuten Brustad scoring for eget lag da han i offsideposisjon satte foten på en lang ball fra Lars Olden Larsen som ville gitt scoring om han hadde latt den trille inn.

Mjøndalen har 22 poeng fra 27 kamper og ligger på kvalifiseringsplassen i Eliteserien. Brann og Stabæk er begge poenget bak og har én kamp til gode på bruntrøyene.