Bekreftet: Solskjær ferdig som Manchester United-manager

Manchester United bekrefter at nordmannen er ferdig i klubben etter knapt tre år.

Manchester United bekrefter at Ole Gunnar Solskjær har fått sparken som manager. Michael Carrick leder laget i de kommende kampene, mens klubben leter etter en trener, som skal lede klubben resten av sesongen.

«Ole vil alltid være en legende i Manchester United og det er synd at vi nå har måttet ta denne vanskelige avgjørelsen. De siste ukene har vært skuffende, men det må ikke overskygge jobben som er blitt gjort over de siste tre årene for å gjenoppbygge grunnlaget for langsiktig suksess», skriver Manchester United i en pressemelding.

«Ole går av med vår oppriktige takknemlighet for hans utrettelige innsats som manager og våre aller bete ønsker for fremtiden. Hans plass i klubbens historie vil alltid være sikker, ikke bare for hans historie som spiller, men som en stor mann og manager som har gitt oss mange store øyeblikk. Han vil for alltid være velkommen tilbake til Old Trafford som en del av Manchester United-familien. », skriver klubben videre.

Nordmannen ankom Old Trafford den 19. desember 2018, men etter tre år i sjefsstolen er eventyret over.

– Det måtte komme. Det er egentlig forbausende hvor mye som skulle til. Det var ingen tvil om at det styrerommet var ekstremt interessert i at det skulle lykkes nok til at prosjektet kunne fortsette, men nå var det kommet dit at det gikk ikke lenger, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

Ifølge storavisen The Times koster det Manchester United 89 millioner kroner å kvitte seg med Solskjær.

– Mye som må fikses

Etter en lang rekke dårlige resultater den siste tiden, toppet det seg med 1-4-tap borte mot Watford lørdag. Stamsø-Møller mener spillergruppen må ta sin del av skylden for at det endte som det gjorde.

– Spillerne har gjort det til en fin periode for Solskjær, men nå er det også de som svikter. At de ikke har hatt en klar og tydelig spillestil, eller vært i stand til å dominere kamper, har vært tydelig lenge. Men noe har klappet sammen og er riv ruskende galt i spillergruppen, sier fotballeksperten.

Forrige sesong endte Manchester United på andreplass i Premier League. For Stamsø-Møller er det nærmest rystende å se utviklingen siden sesongstart.

– Jeg tror på rapportene om at de liker Solskjær og vil gjøre det bra for ham, men noen av dem har aldri spilt dårligere enn denne høsten. Man sitter med en merkelig følelse av at det ikke går an å gjøre det så mye dårligere, men det er langt fra bare Solskjær sin feil. Det er mye som må fikses, påpeker han.

Resignert Solskjær

Det var en resignert Solskjær som uttalte seg etter det stygge tapet borte mot Watford.

– Det er definitivt en enorm utfordring for alle i klubben. Hva vi gjør videre er et stort spørsmål, og ikke noe vi trenger å ta her og nå, sa Solskjær etter kampen.

På spørsmål om han ville hatt forståelse for at styret ønsket en ny manager etter siste tids resultater, svarte han følgende:

– Jeg jobber for og med klubben. Jeg har vært her i 18 år, og vi har en god kommunikasjon. Om klubben tenker å gjøre noen endringer, er det en samtale mellom meg og klubben, og ikke meg og deg.

Beskjeden fra styret var krystallklar, og dermed må Manchester United inn på managerjakt.

Relatert