RØK UT: Casper Ruud klarte ikke å ta seg til finalen i ATP-sluttspillet. Foto: Luca Bruno
RØK UT: Casper Ruud klarte ikke å ta seg til finalen i ATP-sluttspillet. Foto: Luca Bruno

Ruud etter exiten: – Jeg har mye å være stolt over

(Ruud - Medvedev 4-6, 2-6) Verdenstoeren Daniil Medvedev (25) vant i strake sett mot Casper Ruud (22), men gir det norske tennisesset mye ros.

– Det var en bra kamp. For jeg føler etter å ha sett på Casper hele sesongen at han er en av de smarteste spillerne på touren, sier Medvedev i seiersintervjuet på banen.

Verdenstoeren snakker varmt om Ruud, og antyder at Snarøya-gutten kanskje har motbevist noen kritikere på hardcourt-dekket i Torino.

– Før hardcourt-sesongen snakket alle om ham som en grusspiller. Men han er her i semifinalen i sitt første ATP-sluttspill. I mitt første hadde jeg null av tre, humrer russeren.

STJERNESPILLER: Daniil Medvedev er ingen hvem som helst. Han stanset Novak Djokovics Grand Slam-rekke med seier over serberen i US Open-finalen. Foto: Luca Bruno
STJERNESPILLER: Daniil Medvedev er ingen hvem som helst. Han stanset Novak Djokovics Grand Slam-rekke med seier over serberen i US Open-finalen. Foto: Luca Bruno

Jevnt sett

Ruud og Medvedev var i grunn jevne i det første settet, men russeren klarte å bryte Ruuds andre servegame.

Dermed fikk han en luke tidlig, som holdt inn til 6-4.

I hallen virket det imidlertid som Ruuds bønner fra før kampen ble hørt. Etter fredagens kamp sa 22-åringen at han ønsket mest mulig støtte fra tribunen og mot russeren fikk han det.

Et soleklart flertall holdt med Ruud i finalearenaen Pala Alpitour i Torino, men det klarte ikke å hjelpe Snarøya-gutten til en ny bragd.

22-åringen løftet seg noe i andre sett sammenlignet med starten av det første settet. Han klarte imidlertid ikke å utnytte det, og særlig mørkt ble det da Medvedev igjen klarte å bryte nok et servegame.

Derfra kunne Medvedev kontrollere inn kampen og kunne til slutt juble for seier og avansement til finalen.

LUKRATIVT: Casper Ruud har spilt inn rundt 4,5 millioner kroner i Torino. Her takker han Daniil Medvedev for kampen. Foto: MARCO BERTORELLO
LUKRATIVT: Casper Ruud har spilt inn rundt 4,5 millioner kroner i Torino. Her takker han Daniil Medvedev for kampen. Foto: MARCO BERTORELLO

– Man blir til tider kjørt over og Medvedev er litt for god rett og slett. Men jeg har fått en perfekt tilbakemelding på hvordan ting ligger i toppen. Det er to spillere som skiller seg litt ut i toppen og jeg har møtt begge denne uken. Det er mye å lære men også mye å være stolt over, sier Ruud etter kampen.

Hentet poeng og penger

Ruuds suksess i Torino har ikke bare vært en strålende uke på banen eller en lærerik uke. Han har også klart å samle inn verdifulle ATP-poeng og ikke minst premiepenger.

For hver seier i gruppespillet belønnes spilleren med 200 poeng, og dermed har Ruud sikret seg 400.

Det gjør at han stikker fra Hubert Hurkacz på plassen under, samtidig som han tar inn på Matteo Berrettini som ligger som nummer syv.

Også lommeboka vokser fint for Ruud etter suksessen i Torino. Kun for å spille de tre gruppespillskampene har han sikret seg rundt 1.5 millioner norske kroner.

Samme sum har også kommet per seier, så kun i premierpenger har han sikret seg 4,5 millioner norske kroner på de solide prestasjonene i ATP-sluttspillet.

Utgangspunktet

11. november ble gruppene til ATP-sluttspillet trukket. Da havnet Ruud i gruppe med verdensener Djokovic, verdensfirer Stefanos Tsitsipas og verdensfemmer Andrej Rublev. I den andre gruppen var Medvedev, Alexander Zverev, Matteo Berrettini og Hubert Hurkacz.

Det var de åtte beste i kalenderåret 2021. Medvedev var førstemann som var klar for semifinale før Djokovic og Zverev fulgte etter. Verdens tre beste tennisspillere hadde sikret seg tre av fire semifinaleplasser.

Tsitsipas, som er rangert som nummer 4, måtte bryte. Det hele kulminerte i at den siste semifinaleplassen ble avgjort da Rublev og Ruud møttes: Verdens femte beste tennisspiller mot verdens åttende beste.

Ruud trakk det lengste strået, og dermed var semifinalene mellom nummer én, to, tre og åtte i verden – en unik bragd av 22-åringen fra Snarøya i et år hvor han også vant hele fem turneringen på ATP-touren.

– Det var gøy å møte Djokovic. Jeg nøt øyeblikket og det var fint å få en pangstart hvor jeg fikk kjenne på det øverste nivået. De to neste kampene kommer jeg ikke ut fra start feilfritt, men jeg vinner to kamper som kanskje var mer enn forventet, sier Ruud om uken i Torino.

Klokken 21 lørdag spilles den andre semifinalen mellom Djokovic og Zverev.

Relatert