Van Gaal til TV 2: – Norge er et fantastisk lag

Nederland-treneren beklaget til Norge, og ga samtidig et råd til landslaget etter at drømmen om et mesterskap ble knust igjen.

Nederland - Norge 2-0

Nederland tok seg videre på Norges bekostning, selv om landslagssjef Louis van Gaal måtte følge kampen fra tribunen i rullestol etter en ulykke som satte ham ut av spill for noen dager siden.

Da van Gaal møtte TV 2 etter kampen, var han ikke klar over hvordan det hadde gått i Tyrkias oppgjør mot Montenegro.

– Vant Tyrkia?

– Ja, de vant.

– Hvor mye?

– 2-1.

– Jeg er lei meg på deres vegne, sier van Gaal etter å sørget for at Norge må bli hjemme fra mesterskap nummer elleve på rad.

Se beklagelsen i videovinduet øverst!

Solbakken føler seg sikker på EM i 2024

Hyller Solbakken

Den tidligere Manchester United-manageren roser likevel Norge etter tredjeplassen i gruppa.

– Jeg ser et fantastisk og disiplinert lag. Og jeg syns treneren er veldig bra. Mange av spillerne holder til i gode ligaer. Norge må fortsette med utviklingen og med treneren, sier van Gaal til TV 2.

Samtidig peker han på at hans eget lag ga Norge en siste mulighet til å ta seg til VM.

– De er ett poeng bak Tyrkia, og det kunne vært bedre. Normalt sett måtte de slått Latvia og Nederland, men normalt sett hadde vi slått Montenegro, og da hadde det vært over. Slik er fotballen, sier trenerveteranen.

– Uten Haaland er vi sjanseløse

Innrømmer fordel av Haaland-skade

70-åringen fikk se spillerne sine ha god kontroll mot Ståle Solbakkens menn. Kanskje ble det også enklere uten stjernespiss Erling Braut Haaland, som var skadet.

Da lagene møttes på Ullevaal i september scoret jærbuen i 1-1-kampen.

– Det ble lettere for oss, men vi spilte på samme måte mot som vi gjorde i Norge. Også i Oslo skapte ikke Norge skapte så mange sjanser, bare tre eller fire, også kom Haaland seg mellom forsvaret vårt.

Relatert