FØR DET SMALT: Her har ikke Erling Braut Haaland ennå rukket å påføre Virgil van Dijk en fingerskade. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN
FØR DET SMALT: Her har ikke Erling Braut Haaland ennå rukket å påføre Virgil van Dijk en fingerskade. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Van Dijk avslører til TV 2: Fortsatt skadet av Haaland

ZEIST (TV 2): Nederlands kaptein slipper å møte Erling Braut Haaland (21) tirsdag kveld, men han bærer fortsatt preg av møtet med den norske stjernespissen for to og en halv måned siden.

Se Nederland-Norge på TV 2 og Play fra klokken 20.00.

– Fingeren min er faktisk fortsatt skadet, forteller Virgil van Dijk til TV 2 under et intervju på det nederlandske fotballforbundets spektakulære treningsanlegg i Zeist, en 40 minutters kjøretur unna Amsterdam.

Det var under 1-1-oppgjøret på Ullevaal stadion i september at Haaland påførte Liverpool-stjernen en fingerskade.

– Jeg knakk faktisk fingeren på ham. Jeg vet ikke hvordan det skjedde. Han sa bare «fucking hell, you broke my finger», sa Haaland til TV 2 etter kampen:

Senere opplyste Nederlands pressesjef om at det var snakk om en forstuet finger, ikke brukket. Det har likevel tatt sin tid å lege skaden.

– Alle som kjenner til fingerskader, vet at de tar lang tid. Helbredelsen er veldig treg. Det var veldig, veldig vondt. Jeg binder fortsatt opp fingeren med teip, for det gjør fortsatt vondt når noen kommer borti den i en situasjon. Men det er bare fingeren, så det er ikke viktig, sier van Dijk.

Han understreker samtidig at han ikke bærer noe nag til Haaland.

– Det var et uhell. Jeg prøvde å dra ham i trøyen, og da kan sånne ting skje, sier Nederlands kaptein.

Se hele TV 2-intervjuet med Virgil van Dijk på TV 2 Play.

I returkampen på De Kuip i Rotterdam, der Norge ved seier kan snyte verdens kanskje beste midtstopper for VM-plass, må Ståle Solbakkens menn klare seg uten Haaland. Han er trolig skadet ut året.

Det synes van Dijk er synd. Hevder han, i hvert fall; svaret hans er som tatt ut av læreboken til medietrente fotballspillere:

– Du vil alltid spille mot de beste når du spiller på det høyeste nivået.

Stopperkjempen understreker riktignok:

– For Norge er det en smell. Han er deres stjernemann. Han er en veldig farlig spiss. Han har vist det jevnt og trutt de siste to årene. De kommer til å savne ham.

– Han er en fantastisk spiss. Jeg har sagt det før. Han kommer til å skape problemer for mange forsvarsspillere i lang tid, sier van Dijk.

– Hvilke andre trusler seg du i det norske laget?

– Dødballer er én ting, og kontringer er en annen. De er uforutsigbare med backene sine. Vi må se på oss selv og være veldig klare over hva de kommer med.

– De har flere andre gode spillere også. Et godt lag med en god trener, tillegger han.

30-åringen har spesielt lagt merke til én ting:

– Den norske mentaliteten. Hvordan de spiller og aldri gir opp. De er et godt lag som jobber sammen.

Relatert