Elverum til ny NM-finale etter thriller mot Drammen

Elverum tok finaleplassen etter ettmålsseier i Drammen.

Drammen - Elverum 31-32 (18-17)

Elverum er klare for NM-finale etter å ha slått Drammen 32-31 torsdag.

Det er Elverums fjerde strake NM-finale, der de har vunnet de tre siste.

– Drammen gjorde en fantastisk kamp. De presset oss helt til siste slutt, og de gjorde ting vi ikke har sett før, men det var også forventet. De løp ekstremt mye på oss, så det gjorde at vi ble slitne. Cupfinale er veldig spesielt, så da hadde vi ekstra mye å gi i sluttminuttene, sier Elverum-spiller Tobias Grøndahl til TV 2.

Motstanderen i Oslo Spektrum 29. desember blir ØIF Arendal, som vant 29-24 mot Fjellhammer i sin semifinale.

Drammen ledet til pause

Elverum så ut som de skulle dra fra hjemmelaget utover i første omgang, for gjestene var oppe i en firemålsledelse på 15-11, men Drammen jobbet seg tilbake. Ikke nok med det, men snudde og gikk til ledelsen 18-17 til pause.

– Alt i alt har det vært en fin førsteomgang, oppsummerte Drammen-trener Kristian Kjelling til TV 2 i pausen.

Snaut ti minutter inn i andre omgang var Drammen foran med tre mål på 23-20, men Elverum scoret tre på rappen og utlignet vertenes ledelse.

Lagene fulgte hverandre tett de neste minuttene, men Elverum skaffet seg et forsprang da kampen gikk inn i den avgjørende fasen. Med drøyt ti minutter igjen å spille i Drammenshallen ledet Elverum 29-26.

IMPONERT: Drammens Kristian Kjelling. Foto: TV 2 Sport 2
IMPONERT: Drammens Kristian Kjelling. Foto: TV 2 Sport 2

Overrasket Kjelling

I noen nervepirrende sluttminutter kjempet Drammen seg tilbake nok en gang. Med snaut fire minutter igjen å spille utlignet drammenserne til 31-31, men det var Elverum som dro i land seieren etter at Sindre Heldal scoret det avgjørende målet til 32-31.

Da Hermann Vildalen gikk opp og sendte av gårde et skudd ble holdt av Torsten Friis i sluttsekundene, kunne Elverum-spillerne juble for seier.

– Dette var helt fantastisk utført. Det var mye mer enn jeg hadde turt å drømme om etter 14 dager med skader. Så var det kjempesurt og skuffende at det ikke holdt helt inn. Dette var nærmere enn det jeg trodde vi skulle klare, sier Kristian Kjelling til TV 2 etter kampen.

– Jeg sa til guttene etter kampen at det ikke er vits å tape for andre lag i Norge hvis dette er nivået vi har inne, fortsetter Drammen-treneren.

Relatert