Camilla Herrem blir igjen å se i et mesterskap med flagget på brystet. Foto: REUTERS/Siphiwe Sibeko
Camilla Herrem blir igjen å se i et mesterskap med flagget på brystet. Foto: REUTERS/Siphiwe Sibeko

Dette valget mener hun var avgjørende for landslagsfremtiden

Camilla Herrem (35) debuterte på landslaget tilbake i 2006 og ble tirsdag tatt ut til sitt 17. mesterskap for Norge.

– Hvor mange har det blitt nå?

Landslagssjef Thorir Hergeirsson står på podiet i Gjensidiges lokaler hvor VM-troppen skal tas ut. Han har nesten mistet tellingen.

– Dette blir mesterskap nummer 17 dette da. Jeg begynner å bli gammel, smiler Camilla Herrem.

TIRSDAG: Landslagssjef Thorir Hergeirsson presenterer den norske troppen til VM i Spania. Foto: Terje Bendiksby
TIRSDAG: Landslagssjef Thorir Hergeirsson presenterer den norske troppen til VM i Spania. Foto: Terje Bendiksby

35-åringen har vært med i alle mesterskapene til Thorir Hergeirsson. Bare én gang ble hun utelatt fra troppen, i 2018, fem måneder etter at hun ble mamma til lille Theo. Men i EM i Frankrike ble Thea Mørk skadet og Herrem kom ned og avsluttet mesterskapet.

– Det er ganske sykt å tenke på egentlig. Jeg måtte telle flere ganger i går om det var riktig. Det har blitt noen mesterskap, smiler hun.

– Det er helt sykt

I troppen som skal spille VM i Spania i desember og Intersport Cup i Bergen i slutten av november er det Katrine Lunde som har flest kamper med sine 317. Herrem har 274, men 17 mesterskap på rad er unikt.

– Det er helt sykt. Jeg kan ikke si noe annet enn det. Veldig bra av Camilla, sier Lunde.

Hun mener treningsgrunnlaget Herrem har lagt er avgjørende.

– Hun kom seg kjapt etter fødsel og har en fantastisk fysikk. Hun slipper unna mye skader. Ellers har hun et stort konkurranseinstinkt. Hun gir 100 prosent i alt hun gjør, fortsetter landslagskeeperen.

Hergeirsson berømmer den raske kantspillerens dedikasjon etter å strekke seg for å hele tiden bli bedre. Da hun kom til Sola, spilte hun med herrespillere for å få ut det lille ekstra.

Camilla Herrem får skryt for dedikasjonen og sulten etter å søke nye metoder for å bli bedre Foto: Stéphane Pillaud  / NTB
Camilla Herrem får skryt for dedikasjonen og sulten etter å søke nye metoder for å bli bedre Foto: Stéphane Pillaud / NTB Foto: Stéphane Pillaud

– I tillegg til at hun hele tiden søker nye utfordringer i forhold til å holde seg skarp. I trening, trening med sudd, sprint, sparring med herrelag og herrekeepere og er så dedikert, indre motivert og frisk, så er det udiskutabelt en god ressurs å ha i et lag, sier Hergeirsson.

I tillegg til å utvikle forsvarsspillet sitt, som har vært en kjepphest for Thorir Hergeirsson i flere år, har hun også startet å ta straffer.

– Det er mye på grunn av Malin Holta, som dro fra Sola. Hun var en eminent straffeskytter. Jeg tenkte da jeg skulle forsøke å ta litt ansvar der. Jeg var veldig ny i det. Jeg har vært ballhenter i sytten mesterskap nå, ler hun.

– Men alt handler egentlig om trening og det å tørre.

– Jeg vil vel vel tro at gamlegjengen nå skal på medaljetokt. Hun har vært flink til å trene og har holdt seg skadefri i mange år. Det er supert, sier landslagskollega, Nora Mørk.

– Valget var tøft

Men Herrem stod i fare for å miste landslagsplassen da hun tok valget om å reise hjem til Sola og bli. Hun skulle etter hvert bli mamma og ønsket å være nærmere familien og mannen, Steffen Stegavik. Den sesongen rykket Sola ned i 1. divisjon.

– Valget var tøft når man rykker ned til 1. divisjon på om man fortsatt skulle bli der. Jeg hadde fått barn, men jeg er ekstremt takknemlig over å ha tatt det valget. Jeg tror jeg aldri har hatt det bedre i forhold til totalen.

Nå storspiller Herrem sammen med Sola som ligger på en tredjeplass i Rema 1000-ligaen, tre poeng bak Vipers. På søndag var de kun ett mål unna å ta poeng fra stjernelaget fra Kristiansand.

– Man kan utvikle seg hele tiden og det er det jeg synes er veldig gøy med dette. Jeg føler meg aldri utlært. Jeg er 35 år og har fortsatt mye å jobbe med. Jobben er liksom aldri ferdig, avslutter Herrem.

Relatert