AVSLØRT: EF Education-Nippo likte dårlig bildene av Sergio Higuita i Giro de Rigo. Foto: @DoCiclismo / Twitter
AVSLØRT: EF Education-Nippo likte dårlig bildene av Sergio Higuita i Giro de Rigo. Foto: @DoCiclismo / Twitter

Disse bildene avslørte rytteren – får ikke sparken likevel

EF Education-Nippo startet med å terminere kontrakten til Sergio Higuita (24). Nå har de snudd. – Jeg gjorde noe galt, sier syklisten.

Sergio Higuita fikk vist forskjellen på en proffsyklist og mosjonister da han tråkket til opp et fjell under Giro de Rigo i Colombia. Videoklippet av Sergio Higuita, som fyker forbi en haug av amatører opp fjellsiden, har gått viralt.

Men det er ikke alle som ble så imponert over det de fikk se av Sergio Higuita.

Bildene avslører at Sergio Higuita sykler på en Specialized-sykkel med fargene til Bora-hansgrohe, men colombianeren er under kontrakt ut året med EF Education-Nippo, som har Cannondale som sykkelsponsor.

EF Education-Nippo startet prosessen med å terminere kontrakten til Sergio Higuita drøyt halvannen måned før den utløper og han begynner i Bora-hansgrohe. Nå har de snudd.

Det bekreftet en talsperson fra laget til nettstedet Cyclingnews tidligere i uken.

– Det mangler respekt for samarbeidspartnerne som støtter ham nå. På grunn av det har vi sendt ham oppsigelse av kontrakten. Vi håper at vi kan finne en minnelig løsning sammen med Sergio, sier talspersonen.

Nå har de kommet til en løsning.

– Laget har kommet til en felles enighet med Sergio Higuita i forbindelse med hendelsen under Giro de Rigo, og vi kommer ikke til å avslutte kontrakten hans før tiden likevel, oppdaterer talspersonen til Cyclingnews.

– Han har vært en standhaftig lagkamerat og har hatt positiv tilstedeværelse både på og av sykkelsetet. Vi ønsker Sergio alt det beste for fremtidens prøvelser, fortsetter talspersonen fra EF Education-Nippo.

Higuita beklager hendelsen.

– Jeg ønsker å beklage til sponsorene og laget. Jeg gjorde noe galt da jeg syklet feil sykkel under et offentlig arrangement, men det er ikke slik jeg ønsker å forlate dette laget eller slik jeg vil huske tiden min her, sier syklisten.

Talspersonen sier at ryttere på utgående kontrakt vanligvis får tillatelse til å sykle inn utstyret for sitt nye lag etter siste WorldTour-ritt for året, men da skal syklene være umerket. Det var ikke tilfellet for Sergio Higuita i Giro de Rigo.

Sergio Higuita signerte for EF i 2019. I løpet av sin første sesong vant han en etappe i Vuelta a España og ble nummer to i sammendraget i Tour of California. I 2020 kom han på tredjeplass sammenlagt i Paris-Nice.

SPARKET: Sergio Higuita har fått kontrakten terminert av EF Education-Nippo. Fra 2022 er han i Bora-hansgrohe. Her fra årets Tour de France. Foto: Stephane Mahe / Reuters
SPARKET: Sergio Higuita har fått kontrakten terminert av EF Education-Nippo. Fra 2022 er han i Bora-hansgrohe. Her fra årets Tour de France. Foto: Stephane Mahe / Reuters

Relatert