Reagerer på manager-sparking: – Jeg forstår det ikke

Dean Smith må forlate favorittklubben etter fem strake tap.

Aston Villa bekrefter på sine hjemmesider at Dean Smith er ferdig i klubben som manager.

– Styret vil gjerne takke Dean for alt han har oppnådd i klubben, både på og utenfor banen. Alle vet hvor mye Aston Villa betyr for Dean og hans familie. Vi ønsker han alt det beste, skriver klubben.

Birmingham-klubben har tapt de siste fem kampene i Premier League, og er nede på 15. plass på tabellen.

– Etter en god start på forrige sesong, har vi ikke sett fremgangen på resultater, prestasjoner og tabellposisjonen vi har alle ventet på. Derfor har vi valgt å ta denne avgjørelsen nå for gi tid til den nye hovedtrener å få sette sitt preg på laget, uttaler klubben.

Dean Smith er en ekte Villa-gutt, og hadde i mange år sesongkort på Villa Park.

– Jeg forstår det ikke. Det er skrudd. Premier League er skrudd. Det virker som at når en klubb sparker manageren så følger de andre etter. Tabellsituasjonen er ikke krise, men de har tapt de siste kampene. sier TV 2s Premier League-ekspert Trevor Morley.

Hør hvorfor Premier League-studio er uenig i sparkingen i videovinduet øverst!

Dette ble Smiths siste kamp for Villa:

I sommer ble den store stjernen Jack Grealish solgt til Manchester City, og ble erstattet av en rekke spillere, deriblant Danny Ings, Emi Buendia og Leon Bailey.

– Hvis man merker at ting ikke har gått som håpet på etter elleve kamper så er det treneren man må gjøre noe med. Signeringene var fornuftige, og man trodde det skulle fungere bedre. Så får vi se om dette fungerer, sier Jesper Mathisen.

Lørdag ble Daniel Farke sparket som Norwichs manager, mens i forrige uke fikk Nuno Espirito Santo fyken i Tottenham. Tidligere denne sesongen fikk også Xisco Munoz (Watford) og Steve Bruce (Newcastle) sparken.

Relatert