Foto: Daniel Sannum Lauten
 Foto: Daniel Sannum Lauten
 Foto: Daniel Sannum Lauten
I TYSKLAND: Alfie Haaland i samtale med TV 2 utenfor Signal Iduna Park i Dortmund. Foto: Daniel Sannum Lauten / TV 2

Pappa Haaland med siste nytt om skaden: – Bonus hvis han får noen kamper før jul

DORTMUND (TV 2): Alfie Haaland (48) legger ikke skjul på at Erling Braut Haaland (21) kan ha spilt sin siste kamp i år.

Ajax slo Dortmund igjen – videre i Mesterligaen

Han drar litt på det da han får spørsmål om det går an å anslå når sønnen er tilbake.

– Neeei … Det vet jeg ikke. November ryker tror jeg, ganske kjapt. Det er bonus hvis han får noen kamper før jul, men det er ganske usikkert, sier Alfie Haaland i et intervju med TV 2 utenfor Signal Iduna Park like før kampstart.

Jærbuen avslutter i så fall 2021 med vanvittige 43 mål og 10 målgivende pasninger – uttelling som kun Robert Lewandowski og Lionel Messi overgår i dette kalenderåret.

Borussia Dortmunds målmaskin er ute med en hofteskade som blant annet vil koste ham de avgjørende landskampene mot Latvia og Nederland i neste uke.

– Hvordan går det med Erling?

– Det går relativt bra ut fra situasjonen, men han blir borte en liten stund. Vi får bare ta dag for dag og se om det blir noen bedring,

Sjekk hvem Haaland hadde med seg på kamp

Kveldens oppgjør mellom Dortmund og Ajax går uten den skadde nordmannen, men superspissen ble observert på tribunen, der han filmet «den gule veggen» med Dortmund-fans før avspark.

Kameraene fanget også opp feiringen hans da Marco Rose sendte de gule og svarte opp i føringen før pause.

Haaland hadde selskap av Magnus Carlsen på tribunen.

– Når du er skadet, er det ikke noe bra. Du har lyst til å spille alle kamper. Champions League og landskamper er spesielt. Men uansett når du blir skadet i sesongen, er det kjedelig. Du blir ikke skadet på sommeren når du har fri. Det skjer som regel når du spiller. Det er kjedelig uansett, men han får bare lære av det og håpe han kommer sterkere tilbake til, sier Alfie Haaland.

– Hva bruker dere denne tiden til som dere ikke får tid til ellers?

– Erling må bare trene seg bra opp og sånne ting. Det er ikke så mye å gjøre med det. Det er bare hardt arbeid. For Erlings del er det å komme sterkest mulig tilbake når han er klar, sier han til TV 2.

Relatert