Pálsson er våken etter hjertestansen – lagkameratene er lettet

Sogndal opplyser at Emil Pálsson er våken etter hjertestansen. Lagkameratene forteller om sjokket.

Sogndal skriver i en pressemelding tirsdag ettermiddag at Emil Pálsson er våken, og at han etter omstendighetene har det bra.

Emil Pálsson. Foto: Tor Erik Schrøder
Emil Pálsson. Foto: Tor Erik Schrøder

Arrangementansvarlig i Sogndal, Geir Inge Heggestad, briefet pressen og sa at de var takknemlig for støtteerklæringene fra hele Fotball-Norge etter hjertestansen.

– Et stort sjokk

Sogndal-spillerne Axel Kryger, Steffen Lie Skålevik og Per-Egil Flo møtte TV 2 tirsdag og fortalte hvordan de opplevde hendelsen.

– Det har vært et tungt døgn, sier Kryger.

– Det har vært tøft. Det at man ikke har visst hvordan det skulle gå. Det har vært et krevende døgn, sier Per-Egil Flo.

Kryger forteller at spillerne satt i garderoben etterpå og fant trøst i hverandre. Tirsdag morgen fikk de positive nyheter fra sykehuset, som hjalp på stemningen. Kryger så Pálsson falle om på banen og skjønte ikke helt hva som skjedde.

– Det var assosiasjoner til Christian Eriksen. Slikt skal ikke skje her. Det var et stort sjokk. Plutselig ligger en god kamerat der helt livløs. Det var vondt å se, sier Kryger.

Nå vil han bruke hendelsen til noe positivt i sesongavslutningen siden det ser ut til å gå bra med Emil Pálsson.

Steffen Lie Skålevik. Foto: Magnus Wikan
Steffen Lie Skålevik. Foto: Magnus Wikan

– For meg ser det ut til at han ligger å holder seg til ansiktet, så jeg trodde han bare hadde fått en smell. Så springer jeg bort, og da er allerede helsepersonellet på plass. Da ser jeg at han kjemper, det satte en støkk i meg. Det var en sjokktilstand i går kveld. Da vi kom i garderoben, var de fleste i sjokk. Så gikk det opp for oss hvor alvorlig det var utover kvelden, forteller Steffen Lie Skålevik, som sier Pálsson er den han er mest med på fritiden av lagkameratene.

– Det ble ikke mye søvn i natt. Jeg sto opp midt på natten og satte meg i sofaen, jeg fikk ikke sove. Jeg har blitt veldig god venn med Emil det siste året. Vi var i Sarpsborg sammen og nå er vi her. Det var mange tanker, men vi har heldigvis hatt gode folk rundt oss, sier Skålevik.

Per-Egil Flo. Foto: Magnus Wikan
Per-Egil Flo. Foto: Magnus Wikan

– Hvordan har det vært internt?

– Spillerne har vært preget, selvfølgelig. Det har vært stillhet og mye tenking. Man har ikke helt visst hvordan man skal sette ord på ting. Det var en lettelse å få tilbakemeldingen om at det mest alvorlige var utelukket og at han var stabil, sier Flo til TV 2.

Utsatt kamp spilles 10. november

28-åringen falt om på Fosshaugane Campus etter 13 minutter i kampen mot Stjørdals-Blink mandag. Islendingen ble gjenopplivet på banen og fløyet til Haukeland universitetssjukehus like etter.

Den utsatte kampen mot Stjørdals Blink skal spilles onsdag 10. november, opplyser Sogndal.

Tidligere tirsdag la Sogndal ut følgende pressemelding på sin hjemmeside:

«Emil er stabil, og vil utover dagen bli vidare utreda og behandla ved Haukeland Universitetssjukehus.»

– Det er klart at dette er en hendelse som vi merker på kroppen. Spesielt spillergruppen og familie som er nærmest. Vi har hatt to-tre samlinger med spillergruppen og gitt dem den nye og oppdaterte informasjonen sier arrangementansvarlig i Sogndal, Geir Inge Heggestad.

Heggestad forteller det er klubblegen som har dialog med Haukeland sykehus.

– Vi har ikke snakket med Emil selv.

Kampen mot Stjørdals-Blink ble avbrutt etter hendelsen. Sogndal forteller at de jobber for å få en avklaring på når kampen skal spilles ferdig. De håper å ha et svar på det i løpet av dagen.

Landslagssjef Ståle Solbakken har selv vært utsatt for det samme. I 2001 falt han om på en trening med FC København med hjertestans, og fikk i ettertid operert inn hjertestarter i brystet.

– Jeg vet ikke hvordan det går, men jeg håper det går bra. Det er viktig at vi står sammen i Fotball-Norge. Det er på sin plass å sende en offisiell hilsen til ham fra NFF, sa Solbakken under en pressekonferanse tirsdag.

Solbakkens hilsen til Pálsson: - Han har en tøff tid foran seg

Relatert