Vålerenga vant cupfinalen over serieleder Sandviken: – Vi fikk vår revansje

Serieleder Sandviken ble noen nummer for små i cupfinalen mot Vålerenga som tok sitt andre cupgull på rad.

Sandviken - Vålerenga 1-2 (0-2)

Se scoringene fra kampen i vinduet øverst! Bilder med tillatelse fra NRK.

Sandviken har dominert i Toppserien denne sesongen, men i cupfinalen mot Vålerenga ble de noen nummer for små og gikk på sitt første tap for sesongen.

Dermed blir det ingen «The double» på bergenserne denne sesongen, mens Vålerenga kan juble for sitt andre cupgull på rad.

– Herregud! Dette er vår by, cupen er vår. Vi viste hvor sterke vi er. Vi fikk vår revansje, for vi har vært uheldige denne sesongen, men denne kampen viste vi hvor gode vi er, utbryter Vålerengas Dejana Stefanovic til NRK etter kampen.

– Det føles så deilig, og med fansen tilbake i år føles det fantastisk å heve pokalen igjen, sier Vålerenga-kaptein Stine Ballisager Pedersen til TV 2.

– Det er dette vi arbeider for, så det føles godt når vi lykkes, sier VIF-trener Jack Majgaard Jensen.

– Det ble fortjent Vålerenga-seier. Det var en litt følelse av at Vålerenga gjorde en av sine bedre kamper i år, jeg synes Sandviken gjorde en av sine dårligere kamper. Da blir det sånn, selv om det ble litt stressende på slutten, sier NRKs kommentator Carl-Erik Torp.

Gikk rett i strupen på serielederen

Vålerenga gikk rett i angrep fra start og hadde to store sjanser på de første to minuttene.

I det 13. spilleminutt var ledelsen et faktum da Marie Dølvik Markussen satte inn 1-0.

Serieleder Sandviken har dominert i Toppserien denne sesongen og har nesten ikke sluppet inn mål, men i førsteomgang fikk ikke bergenserne til det spillet de har vært kjent for gjennom sesongen.

Like før pause fikk Vålerenga frispark like utenfor 16-meteren da Lisa Naalsund felte Rikke Nygard. Sandviken-spillerne protesterte, men dommer Karoline Marie Jensen var klar i sin sak.

Dejana Stefanovic limte frisparket ved høyrestolpen og økte til 2-0 for Vålerenga som kunne gå svært fornøyd til pause.

– Jeg har øvd på dette hele uken og ba om å få ta frisparket. Jeg elsker å score mål og følelsen av å score. Det var helt fantastisk, sier Stefanovic til TV 2.

– Det var så mye opp og ned i kampen og veldig mye følelser. Det elsker jeg, og jeg er rett og slett bare veldig glad, legger hun til.

Svarte umiddelbart etter pause

Fire minutter etter pause fikk Sandviken frispark i god posisjon da Ballisager Pedersen stoppet Kennya Cordner.

Marit Bratberg Lund vartet opp med dagens andre frisparkperle på Ullevaal da hun sendte ballen opp i krysset og reduserte til 1-2 for bergenserne.

– I førsteomgang var vi ikke gode nok i innledningen, men vi kommer veldig sterkt tilbake i andreomgang. Da synes jeg vi overtar kampen og trykker de godt tilbake. Så jeg tenker vi hadde fortjent mer, sier Sandviken-trener Alexander Straus til TV 2.

Utover i andreomgang slet Sandviken fremdeles med å få satt spillet og slurvet i forsvar. Men, de spilte seg oftere til sjanser enn de gjorde i 1. omgang.

Straffebom: – Vet ikke helt hva jeg skal si

Med rundt et kvarter igjen på klokken ble Vålerenga mer upresise i spillet og inviterte Sandviken mer inn i kampen.

Så fikk Sandviken en gylden mulighet til å utligne. Med seks minutter igjen fikk Bratberg Lund straffe etter å ha blitt klippet ned innenfor 16-meteren. Bratberg Lund stilte seg opp ved straffemerket, men satt ballen utenfor.

– Vi har mer enn nok sjanser, men det blir nok den straffen som sitter igjen og er den mest åpenbare sjansen. Det er kjipt. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si...det er en dårlig straffe og det er kjipt å gjøre det i en cupfinale, sier en skuffet Bratberg Lund til TV 2.

Kun minuttet før slutt holdt Hannah Seabert på å slå ballen i eget mål etter heading fra Sandvikens Maria Brochmann. Heldigvis for Vålerenga-keeperen, og dessverre for Brochmann, reddet stolpen.

Sandviken var nærme utligning mot slutten, men Vålerenga stod i mot og kunne feire for cupgull etter en nervepirrende andreomgang.

– Det var litt nervepirrende mot slutten, og de presset godt på. Men vi kjempet i forsvar og det holdt heldigvis hele veien inn, sier VIF-kaptein Ballisager Pedersen.

Mens Vålerenga feirer cupgull, skal Sandviken tilbake til Bergen og starte oppladningen til neste ukes kamp mot klepp. Vinner de den kampen, kan bergenserne juble for seriegull.

– Vi kan ikke synes synd på oss selv i dag. Vi gjør det vanskelig for oss selv og skaper den oppoverbakken som vi går inn til andreomgang med. Vi jobbet oss til mulighetene i andreomgang, men klarte ikke å kapitalisere det. Der har vi vært gode tidligere, men i dag var det ikke sånn og det er en lærepenge for oss, sier Sandviken-trener Straus og legger til:

– Vi må kjenne på denne sulten og på at vi ikke har lyst å være i denne situasjonen en gang til. Det merket jeg på responsen i garderoben. Så må vi ta med oss det momentumet vi hadde i andreomgang inn i helgens kamp. Det er ingenting som tilsier at det ikke skal gå bra med den sesongen vi har hatt til nå.

Relatert