SKUFFA: John Arne Riise og Flint rykket ned til nivå fem. Foto: Sigve Vittersø Kvamme
SKUFFA: John Arne Riise og Flint rykket ned til nivå fem. Foto: Sigve Vittersø Kvamme

Riise og Flint rykket ned – legger inn protest

John Arne Riise og Flint rykket lørdag ned til nivå fem i norsk fotball. Men etter kampen har de lagt inn en protest i håp om å berge plassen.

Flint - Oppsal 1-2 (0-2)

Det var duket for et nervedrama uten like i siste serierunde i avdeling to på nivå fire i norsk fotball, i det som ble en fryktelig tung dag for Flint og John Arne Riise.

– Det er fryktelig tungt og skuffende. Jeg er lei meg og overrasket, men det er mitt ansvar. Vi har ikke hatt flyten og rytmen i det siste, og i dag toppet det seg med at alt gikk i mot oss, sier en svært nedstemt Riise til TV 2 etter kampslutt.

– Jeg er veldig lei meg. Jeg måtte ta 10-15 minutter alene i garderoben etter kampen. Jeg er et følelsesmenneske, og jeg er så skuffa, fortsetter Flint-treneren.

Legger inn protest

Men nå klamrer Flint seg til et ørlite halmstrå for å berge plassen.

– Vi legger inn protest. Oppsal endret startoppstillingen de meldte inn én time før kampstart. Vi mener de da har gjort et bytte, og i så fall har de byttet en spiller for mye i kampen. Vi har sjekket med Rune Pedersen i fotballforbundet, og fått beskjed om at det er grunnlag for protest, sier styremedlem i Flint, Kjell Christian Andersen til Tønsbergs Blad.

Ifølge Tønsberg blad bekreftes det at i lagoppstillingen som ble utdelt en time før kamp, sto Oppsal nummer 32 Matthew Smith oppført i startelleveren. Smith satt imidlertid på benken, mens spiller nummer ti Håkon Rasch startet kampen.

I løpet av kampen gjorde Flint fem bytter. Blant annet kom Smith inn for Rasch i andre omgang.

– Vi mener de gjør seks bytter i kampen som følge av dette. Det er ett for mange og et regelbrudd. Derfor leverer vi protest, som vi har fått beskjed om vil bli behandlet av Norges Fotballforbund mandag, sier Kjell Christian Andersen.

– Kan ikke skjønne at den skal gå gjennom

Ansvarlig for kamprapportering i Oppsal, Jørgen Wik Grydeland kommer med sin versjon av saken til TV 2:

– Det er klønete det for så vidt. Det er en spiller som står i rapporten, og det er ikke sånn at han ikke er spillerberettiget. Men vi har satt han på benken. Det er en slurvete jobb, sier Grydeland, og fortsetter:

– Vi har putta han på feil siden av streken, som er en klassisk tabbe. Jeg kan ikke se at det har noen innvirkning på kampbildet, sier han.

Grydeland har ikke noen tro på at protesten kan gå gjennom:

– I verste fall tror jeg det ender med at det blir 0 poeng til begge lag og Flint går ned uansett.

– Når tror du man kan forvente en avgjørelse?

– Det er vanskelig å si. Det er sendt inn til NFF, som blant annet må innhente redegjørelse fra dommerteam også videre. Det kan ta noen dager. De har vel ikke for vane å sitte på jobb på lørdager, sier Grydeland.

Om Oppsal skulle ende opp med 0 poeng, vil de falle fra en femteplass til niendeplass på tabellen.

– Det hadde vært en veldig kjedelig avslutning på sesongen , vi vil jo havne høyest mulig. Men jeg kan ikke skjønne at det protesten skal gå gjennom. Da må det det ha en direkte innvirkning på kampresultatet, noe det ikke har. Men det er klart det blir spennende å se.

Neglebiter

I siste serierunde kunne John Arne Riises Flint rykke ned, dersom de selv tapte, i tillegg til at Halsen vant mens Mjøndalen 2 tok poeng i sin kamp.

«Bli med på reisen. Flint A-lag herrer er klare for å kjempe i toppen av 3. divisjon under ledelse av hovedtrener John Arne Riise», heter det på klubbens egen hjemmeside.

Men lørdag var det lite som gikk veien for den tidligere Premier League-proffen og Flint, og de rykket ned til 4. divisjon.

– Jeg skjønner at folk tenker sitt, men det er ting som har skjedd som folk ikke vet med tanke på budsjett og spillerlogistikk. Men det er mitt ansvar. Jeg har hatt det utrolig gøy i to år med dem.

– Folk vil at jeg skal mislykkes.

Plassen virket å være sikker etter tre strake seirer tidligere i høst, men tre strake tap gjør Flint nå rykker ned.

– Jeg er fryktelig irritert på meg selv, og man begynner å tenke på hva man kunne gjort annerledes. De tre siste kampene har vi sluppet inn seks mål på dødballer, det er et ungt og urutinert lag vi har, sier Riise.

Det var Riises første sesong som trener. Nå er 41-åringen usikker på hva neste sesong bringer.

– Blir du i Flint?

– Aner ikke. det er usikkert hva jeg vil og hva klubben vil. Men ting må på plass for at klubben skal bli bedre, hva klubben tenker om det får vi se. Jeg tenker fortsatt på hva jeg må gjøre, for jeg har store ambisjoner som trener. Og hva neste steget blir vet ikke, jeg må ta litt betenkningstid på.

– Hva gjør dette med motivasjonen din?

– Fikk se noen overskrifter nå i media hvor det står Riise rykker ned og sånn. Det er klart, mitt navn blir brukt hele tida. Jeg vet folk vil at jeg skal mislykkes. Jeg blir ekstra skuffa og forbanna over at du gjør det, at folk får gleden av at jeg mislykkes. Samtidig har jeg levd med i 20 år at folk vil det, så det gir meg bare motivasjon til å jobbe hardere. Men om det blir i Flint eller andre steder, vet jeg ikke.

Alt i egne hender

Flint hadde alt i egne hender før den siste serierunden hjemme mot Oppsal. Men John Arne Riises menn klarte ikke å gjøre jobben selv. Etter 19 minutter havnet Flint under etter scoring fra gjestenes Destin Prince-Loic Mabouana, før Nidal Loulanti doblet like før pause.

Etter hvilen reduserte Alex Krawiec for Flint med et fint frispark, men Flint klarte aldri å utligne og tapte 1-2.

Derfor var de avhengig av at Halsen avga poeng mot Kråkerøy. Det så lenge lovende ut for Flint sin del. Men drøyt kvarteret før slutt gikk Halsen opp til 2-1, før de økte like etter. Kråkerøy reduserte en gang, men Halsen dro i land 3-2 seieren og berget dermed plassen.

Når Mjøndalen 2 i tillegg spilte uavgjort mot Pors Grenland, var nedrykket et faktum for Riise og Co, som til slutt endte på samme poengsum som Mjøndalen og Follo, men rykker ned på dårligere målforskjell.

I motsatt ende av tabellen kunne Ronny Johnsen rykke opp med sitt Eik Tønsberg med seier mot Hønefoss. Det endte imidlertid med et 0-4-tap, og dermed er det FK Ørn-Horten som rykker opp til 2. divisjon.

Fra de fem andre avdelingene i 3. divisjon kunne Gjøvik-Lyn, Træff, Staal Jørpeland, Frigg og Ullern også juble for opprykk til nivå 3. .

Se alle episodene av Fan av Flint her!

Relatert