IKKE HØRT NOE: Kiel har ikke hørt noe fra Kolstad. Foto: Martin Meissner
IKKE HØRT NOE: Kiel har ikke hørt noe fra Kolstad. Foto: Martin Meissner

Kiel-direktør om Sagosen-ryktene: – Har ikke snakket med en eneste Kolstad-representant

Ifølge norske medier er håndballstjernen Sander Sagosen så godt som klar for Kolstad fra 2023. Den nyheten faller ikke i god jord hos hans nåværende klubb.

Kiels hovedtrener Filip Jicha ønsket onsdag kveld ikke å kommentere Sagosens situasjon. Nordmannen var hjemme i Kiel i koronakarantene mens lagkameratene vant 29-26 på bortebane over Vardar i mesterligaen.

Klubbens sportsdirektør Viktor Szilágyi kommenterer derimot saken kort overfor Kieler Nachrichten. Ifølge avisen har det ikke vært noen samtaler mellom Kiel og norske Kolstad.

– Jeg har ikke snakket med en eneste Kolstad-representant. For øyeblikket er det viktigste at Sander blir frisk, sier Szilágyi.

Vil beholde ham

Klubben har ikke lagt skjul på at de har tilbudt Sagosen en ny kontrakt og ønsker å beholde sin stjernespiller. Den nåværende avtalen går ut sommeren 2023 og Bundesliga-klubben ønsker å bygge fremtidens lag rundt bakspilleren.

Kieler Nachrichten skriver videre at det vil bryte med den normale skikken i europeisk klubbhåndball dersom Sagosen på søndag blir presentert som Kolstad-spiller, slik NRK og TV 2 hevder.

Kiel spiller borte mot TuS N-Lübbecke førstkommende lørdag, men det er ikke klart om Sagosen skal spille kampen på grunn av sykdom. 26-åringen sitter fortsatt i karantene etter koronasmitte.

Rykteflom

Onsdag erfarte TV 2 at Sagosen blir presentert som Kolstad-spiller fra 2023 på søndag. Det tror TV 2s håndballekspert Bent Svele blir den første av flere store signeringer for trønderklubben.

– Det har vært uker med rykter, spekulasjoner og halvveis bekreftelser, men dette er håndballverdenenes dårligst skjulte hemmelighet, sier Bent Svele.

– Hele omdreiningspunktet i prosjektet til Kolstad har vært å få ja fra Sagosen. Når de har fått det, er det naturlig at de presenterer det viktigste først. Så vil det komme mange navn etter hvert, sier Svele.

Herrelandslaget samles mandag i Trondheim før de skal spille Gjensidige Cup. Der møter de Danmark, Nederland og Frankrike.

(©NTB/TV2)

Relatert