Hjemmesmell for Vipers i Mesterligaen

Vipers Kristiansand tapte 24-27 hjemme mot russiske CSKA Moskva i mesterligaen i håndball lørdag. Ni mål fra Nora Mørk var ikke nok for tittelforsvareren.

Vipers' Nora Mørk under Delo EHF Champions leauge i håndball mellom Vipers Kristiansand og CSKA. Foto: Tor Erik Schrøder
Vipers' Nora Mørk under Delo EHF Champions leauge i håndball mellom Vipers Kristiansand og CSKA. Foto: Tor Erik Schrøder

Sørlendingene står dermed med tre nederlag på sine fem første kamper i gruppespillet. Tapet var Vipers' første i egen hall i høst.

Vipers stilte med 13 spillere til kampen. De har ni kvinner ute med skader, sykdom og graviditet.

– Det var en veldig svingende kamp. Jeg er skuffet, for jeg hadde ikke trodd det skulle bli så lite flyt i angrep. Vi har tre midtbacker, men i dag hadde vi null. Kanskje det forklarer hvorfor det ikke fløt, sa Mørk til V4.

Lagene fulgte hverandre tett i første omgang, og til pause sto det 11-11. Vipers greide aldri å tette luken etter at russerne rykket fra 15-15 til 19-15.

Tidligere i høst ønsket Katrine Lunde (41) en overgang til nettopp CSKA Moskva. Hun ville bort for å la samboeren ta en fotballjobb i den russiske hovedstaden, men Vipers nektet å slippe keeperveteranen.

– Dette var en viktig kamp for oss med tanke på å bli topp tre i gruppen. Så da er det kjedelig å tape hjemme mot et svekket CSKA-lag, sa Gjekstad.

Det skal spilles 14 runder i gruppespillet fram til et godt stykke ut i februar. De to beste i hver gruppe får walkover i første utslagsrunde, mens de fire neste på tabellen spiller åttedelsfinaler.

(©NTB)