Chelseas unggutter herjet med Norwich og Normann: – Jeg vil huske denne dagen i lang tid

Akademiproduktene spilte hovedrollene og sørget for storseier mot jumbolaget.

Chelsea - Norwich 7-0

Chelsea måtte klare seg uten Romelu Lukaku og Timo Werner i oppgjøret mot Norwich. I deres skadefravær tok de lokale ungguttene ansvar - og det på fremragende vis.

Mason Mount, Callum Hudson-Odoi og Reece James var alle i fyr og flamme og sørget for at vertene ledet 3-0 til pause.

Se alle høydepunktene i videovinduet øverst!

Ligalederne fortsatte hardkjøret etter hvilen og Ben Chilwell scoret igjen. På 5-0-målet var det et innlegg fra Hudson-Odoi som endte i et selvmål fra Max Aarons.

Mathias Normann, som spilte hele kampen for Norwich, fikk ingen god opplevelse i London. Nordmannen lagde straffe etter at han blokkerte et skudd fra Antonio Rüdiger med hånden. Tim Krul reddet det første forsøket, men reprisen viste at straffespesialisten gikk for tidlig ut fra streken. Det andre forsøket dunket Mount inn til 6-0. På overtid fullførte Mount sitt hat trick da han fikset 7-0.

– Det var fullstending overkjøring. Jeg tror Norwich er mest glad for at kampen er over. Ligalederne kjører på videre, sier TV 2-kommentator Espen Ween.

Før lørdagens kamp hadde Mason Mount ennå ikke scoret i ligaen denne sesongen.

– Jeg har scoret hat trick før, men dette er spesielt, å score hat trick her på Stamford Bridge i Premier League. Jeg vil huske denne dagen i lang tid, sier tremålsscoreren til TV 2.

Til tross for en målfattig innledning på sesongen, hadde 22-åringen alltid troen på at det ville snu.

– Jeg var sikker på at når jeg fikk det første, så ville det løsne. Men ikke nødvendigvis på samme dag. Det er en strålende følelse, sier Mount.

Hele fem egenutviklede spillere var på banen for Chelsea i dagens kamp.

– Å se alle akademiguttene på scoringslisten er spesielt. Å holde nullen sier litt om vår karakter også.

Skuffet Farke ville ikke snakke om Normann

– Vi spilte mot det som for øyeblikket er det beste laget i verden, sier Norwich-sjef Daniel Farke til TV 2.

Manageren hadde ikke så lyst til å si så mye om Mathias Normann sin innsats i Norwich så langt.

– Jeg vil ikke snakke om positive ting i dag. Jeg er glad for at vi har ham, men i dag er han like skuffet som oss alle. Vi skulle ønske vi gjorde det bedre i dag. Når vi taper 0-7, må vi være ærlige og selvkritiske, sier Farke.

Norwich ligger helt sist i Premier League med kun to poeng.

Scoret sine første for sesongen

Mount har hatt en litt ujevn sesonginnledning, men åtte minutter ut i oppgjøret viste han sin klasse. Den engelske landslagsspilleren ble spilt opp av Jorginho, og 22-åringen dunket til fra 18 meter og ballen smalt inn via stolpen til 1-0.

Etter 18 minutter doblet blåtrøyene ledelsen. Callum Hudson-Odoi, som fikk en sjelden startmulighet, kom seg fri fra forsvaret med en smart bevegelse, og gjennombruddspasningen fra Mateo Kovacic var perfekt. Den hurtige angriperen bredsidet ballen i mål alene med Krul.

– Snakk om å gripe sjansen, sa TV 2-kommentator Espen Ween.

Hudson-Odoi fortsatte å skape trøbbel for Norwich-forsvaret. Stortalentet lekte seg med Kabak, før han fant Mount med en lur pasning. Mount fikk skutt fra kort hold, men denne gang var Krul på plass.

Men det var flere akademiprodukter som ville vise seg frem. Havertz spilte til James, og vingbacken tok et perfekt førstetouch før han vippet ballen elegant over Krul fra spiss vinkel.

– Det er vakker, vakker fotball av Chelsea. Få angripere kunne gjort det bedre. Det er rålekkert av Reece James, sa Ween.

Holdt på å gi bort mål, så scoret han selv

Farke kan umulig ha vært fornøyd med det laget hans viste i de første 45. Manageren gjorde to bytter ved pause. Ut med Pierre Lees-Melou og Dimitrios Giannoulis. Inn kom Brandon Williams og Milot Rashica. Sistnevnte fikk også en stor mulighet til å redusere. Angriperen fanget opp et svakt tilbakespill fra Ben Chilwell, men Edouard Mendy lot seg ikke overliste.

Kort tid senere viste Chilwell seg fra en vesentlig bedre side da han ordnet 4-0. Kovacic spilte ut til venstrebacken som prikket inn scoringen på presist vis ned i det lengste hjørnet.

Chilwell har nå scoret i tre strake ligakamper på rad. Han scoret også i den siste ligakampen han spilte forrige sesong, så forsvareren har nå scoret i sine fire siste PL-kamper.

Etter 62 minutter økte de blå til 5-0. Hudson-Odoi slo inn fra sin venstreside, og ballen gikk via Aarons og snek seg i mål bak en forvirret Krul.

Kun minutter senere ble det en ny Norwich-nedtur da Ben Gibson ble utvist etter sitt andre gule kort. En klar utvisning etter han var altfor sen inn i en takling på James.

– Han mister fullstendig hode når han kaster seg inn på den måten, sa kommentatoren.

Ti minutter før slutt var innbytter Ross Barkley nær ved å bli Chelseas femte engelske målscorer i kampen, men Krul avverget med en klasseredning. Like etter var nederlenderen igjen dyktig da han hindret Hakim Ziyech.

Normann laget straffe

Keeperen skulle få mer å gjøre før arbeidsdagen var ferdig. Etter en VAR-sjekk ble det dømt hands på Mathias Normann etter at han blokkerte et skudd fra Rüdiger med hånden.

HANDS OG STRAFFE: Mathias Normann fikk gult kort etter denne involveringen.
HANDS OG STRAFFE: Mathias Normann fikk gult kort etter denne involveringen.

Straffespesialisten Krul reddet det første forsøket fra Mount, men reprisen viste at målvakten gikk for tidlig ut fra streken. Dermed fikk Mount en ny sjanse, og økte til 6-0.

På overtid fullbyrdet Mount sitt hat trick da han fra kort hold ordnet 7-0 etter et godt forarbeid av Ziyech og Loftus-Cheek.

Seieren gjør at Chelsea topper Premier League med 22 poeng. Liverpool på andreplass har 18 poeng, men én kamp mindre spilt. Norwich blir liggende på bunn med sine to poeng.

Relatert