Nærmer seg seriegullet: – Nå har vi begge hender på det

Bergenserne sikrer ligatittelen om de slår tabelljumbo Klepp i neste kamp.

Avaldsnes - Sandviken 0-1

Rosenborg slo Klepp lørdag, og la press på Sandviken som møtte Avaldsnes på bortebane.

Bergenserne, som kun har tapt poeng én gang denne sesongen, slet med å bryte ned haugalendingene.

Det tok 69 minutter før den forløsende scoringen kom. En Avaldsnes-forsvarer prøvde å klarere bort ballen rett foran mål, men innbytter Maria Brochmann sto på rett sted. Ballen traff spissen, og gikk på heldig vis i mål.

Se matchvinnerscoringen i videovinduet øverst!

Sandviken vinner 1-0, som betyr at de nærmer seg tittelen med stormskritt. Avstanden til Rosenborg er på fire poeng med to poeng kamper igjen.

– Nå har vi begge hender på det, og det er opp til oss selv. Jeg er så imponert over denne gruppa her, sier Sandviken-trener Alexander Straus til NRK.

Først møter de tabelljumbo Klepp, som står med bare sju poeng. Sesongen avsluttes borte mot LSK Kvinner. Før den tid skal de spille cupfinalen mot Vålerenga 31. oktober.

– Det blir noen spennende uker, vi gleder oss, sier Maria Brochmann.

Rosenborg møter Kolbotn og Lyn i sesongens to siste kamper.

For Avaldsnes har det blitt en svært vanskelig sesong. Laget er bare ett poeng fra kvalikplassen. Forrige sesong tok Karmøy-laget bronse, og var i gullkampen til siste serierunde.

– Det er helt sjuk at vi ligger der vi ligger. De beste lagene sliter mot oss, så jeg tror dette skal gå bra, sier Avaldsnes-spiller Karina Sævik.

Relatert