Ber om betinget fengsel for skandale-tilskuer: – Lever i et personlig helvete

– Jeg skammer meg hele tiden, sa tilskueren.

Se hendelsen i videovinduet øverst!

Aktoratet kom med en påstand om fire måneders betinget fengsel for tilskueren som forårsaket massevelt for Tour de France-feltet på den første etappen i årets treukersritt.

Dommeren avviste en anmodning om å holde rettsforhandlingene for lukkede dører. Rettsforhandlingene ble avholdt torsdag, og dom i saken faller 9. desember.

– Jeg skammer meg hele tiden. Jeg er en fredelig person, sa tilskueren.

Kvinnens forsvarer Julien Bradmertz sa i retten at 31-åringen i mange år har hatt sårbar psyke, og at situasjonen er kraftig forverret av belastningen ved ulykken hun forårsaket.

– Hun lever i et personlig helvete, sa han.

TV 2 skrev først at det hadde falt en dom i saken, men det riktige er at aktoratet kom med en påstand om fire måneder betinget fengsel.

Den tyske stjernen Tony Martin ble hektet av kvinnens plakat. Deretter gikk en stor del av feltet ned. Jasha Sütterlin måtte umiddelbart bryte Tour de France. Marc Soler pådro seg brudd i begge albuene og trakk seg etter målgang.

Etter den blodige massevelten gikk tilskueren under jorden i flere dager, men etter et tips fra publikum ble hun pågrepet av politiet.

Tour de France valgte å trekke sitt søksmål mot tilskueren etter noen dager. Tour-direktør Christian Prudhomme tok skandale-tilskueren i forsvar torsdag.

– Det er personer som noen ganger ikke tar hensyn, men de er absolutt ikke terrorister. De må være mer forsiktige. Publikum må fortsatt komme. Denne damen gjorde en stor feil som kunne ha fått enda større konsekvenser, men hun er ikke en terrorist, sier Prudhomme til RMC.

Proffrytternes fagforening CPA vil fortsatt saksøke kvinnen, med krav om en symbolsk erstatningsssum på én euro.

Relatert