MAKKERE: Børge Lund og Christian Berge har samarbeidet på landslaget siden 2016. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB.
MAKKERE: Børge Lund og Christian Berge har samarbeidet på landslaget siden 2016. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB.

Bekreftet: Børge Lund gir seg på landslaget

Norges Håndballforbund bekrefter at Børge Lund gir seg som assistenttrener og avviser samtidig at det har noe med Kolstad-saken å gjøre.

Etter det TV 2 vet skal Børge Lund ønske å gi seg som assistenten til Berge. Lund har jobbet med landslaget siden 2016. Det siste drøye året i en begrenset stilling ved siden av trenerjobben i Elverum.

Nå bekrefter Norges Håndballforbund til TV 2 at Børge Lund gir seg som assistenttrener på landslaget, men benekter at det har noe med Kolstad-saken å gjøre der toppklubbene mener Christian Berge har hatt en uakseptabel dobbeltrolle.

– Det Børge er veldig tydelig på er at det ikke har noe som helst med rolleblandingen å gjøre. Dette handler om totalbelastning, sier Langerud og fortsetter:

– Timingen gjør selvsagt at det kan bli koblet til den saken, men det er det er det altså ikke. Jeg har hatt en god dialog med Børge og han kan sikkert bekrefte selv også at dette handler om totalbelastning. Det har vært misnøye med at han har hatt en rolle som klubbtrener kombinert med jobben på landslaget.

– Har det noe med beslutningen å gjøre?

– Vi vet det har vært misnøye med dobbeltrollen som trener for et klubblag og assistent på landslaget, men vi ønsket Børge med videre og hadde ønsket at han skulle fortsatte.

TV 2 har ikke lykkes å komme i kontakt med Børge Lund.

KLAR: Jonas Wille har inngått landslagstrenerkontrakt med Norges Håndballforbund gjeldende ut januar 2022. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB.
KLAR: Jonas Wille har inngått landslagstrenerkontrakt med Norges Håndballforbund gjeldende ut januar 2022. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB.

TV 2 skrev tidligere mandag at Jonas Wille var tenkt som ny assistenttrener. I en pressemelding bekrefter håndballforbundet nå at den tidligere Halden-treneren overtar assistentrollen. Han er nå i svenske IFK Kristianstad og har de siste sesongene trent flere klubber i Danmark og Sverige. Han har også jobbet tett med landslagssjefen når Berge har hatt behov for å være nær klubbhverdagen.

– Det var en lett avgjørelse og en ære å bli spurt om noe sånt. At Christian ønsker å ha med meg er en ære, selvfølgelig. Det er et utrolig motiverende oppdrag å få lov til å jobbe med spillere på aller ypperste nivå, forteller Wille til TV 2.

– Det blir veldig fint. Vi kjenner hverandre godt fra tidligere. Vi vet hvor vi har hverandre både faglig og sosialt. Der er vi trygge på hverandre.

Wille skal rett inn i assistentrollen og skal være med i støtteapparatet i Gjensidige Cup i Trondheim 4.-7.november. Der skal Norge møte Danmark, Frankrike og Nederland.

– Det er ingen tvil om at det blir mer arbeid fremover med forberedelser, men dette er ting man er motivert for og villig til å bruke ekstra tid på. Det er bare morsomt.

Relatert