DELTAR IKKE: Maren Lundby reiser ikke til OL i Beijing Foto: / BILDBYRÅN
DELTAR IKKE: Maren Lundby reiser ikke til OL i Beijing Foto: / BILDBYRÅN

Lundby står over OL

Vinterens OL går uten den norske hoppstjernen.

Maren Lundby (27) blir ikke å se i OL i Beijing. Det melder NRK.

Overfor kanalen forklarer hopperen at hun sliter med forutsetningene for vekten, og at hun ikke er villig til å slanke seg på en uforsvarlig måte for å bli klar til lekene.

– Det er veldig tungt. Jeg tror det er et bra valg, og jeg gjør det for å ta vare på meg selv, for ikke å ta noen snarveier. Jeg vet at jeg alltid har vært veldig flink til å gjøre ting ordentlig, og det har jeg tenkt til å fortsette med, sier en svært skuffet Lundby til kanalen.

I NRK-intervjuet er hun tydelig på at hun ikke ønsker å sende ut signaler om at vekt skal være et tema for yngre utøvere.

– Det er viktig å skille mellom det som er toppidrett, og det som er alt annet. Jeg tenker på signalet jeg sender. Likevel føler jeg ikke at jeg kan sitte inne med dette, sier hun.

– Mister frontfiguren

Hoppsjef, Clas Brede Bråthen, sier det er kjedelig at Lundby står over OL.

– Det er selvfølgelig et tøft slag for Maren, men også for oss. Vi mister frontfiguren vår på landslaget. Hun er den som har vært der lengst. Så dette er veldig veldig kjedelig.

Men når det først skal være så galt, så må jeg si at Maren gjør dette på en klok måte, sier Bråthen til TV 2.

Lundby er denne sesongen å se i «Skal vi danse» på TV 2. Hopperen sier at deltakelsen i programmet har vært et forsøk på finne svar inn mot OL-sesongen. Bråthen forteller at Lundby har hatt medisinske utfordringer det siste halve året.

– Vi startet dette prosjektet i april, da hun tok kontakt med oss. Hun ga tilbakemelding at hun ikke fikk de svarene hun vanligvis fikk på trening. De medisinske detaljene kan jeg ikke gå inn på, men da vi så hvilken vei det gikk så både trenerne og det medisinske apparatet at deltagelse i «Skal vi danse» var et prosjekt med muligheter i. Ikke minst mentalt der hun får utfordret seg selv i å utfordre sin egen komfortsone, og også fysisk fordi det er gunstig med tanke på mange bevegelser, sier Bråthen, og fortsetter:

– Da vi så at det ikke gikk å komme i forsvarlig form til OL, så er det bedre å være åpen om det. Alle ser i dag at dette er tungt for Maren. Men vi skal legge til rette for hennes comeback, og hjelpe det andre jentene til å fylle det hullet hun etterlater seg i laget.

Bråthen hyller Lundby som et godt forbilde når hun er åpen om så personlige opplysninger.

– Maren er bevisst at hun er et forbilde. Hun ønsker ikke å sette medaljer foran helse. Det er det signalet hun sender. Hun får enda ei stjerne i min bok på måten hun håndterer dette på – den boka begynner å bli ganske full av stjerne. Jeg er kanskje inhabil, men hun er en helt spesiell utøver.

Herrenes landslagstrener, Alexander Stöckl, synes det er trist at Lundby ikke blir med å kjempe om OL-medaljer.

– Hun har gode minner fra forrige OL og er en fantastisk skihopper. Samtidig har jeg har full forståelse og respekt for valget Maren har tatt, og støtter henne fullt ut i det, sier Stöckl til TV 2.

Maren Lundby har ikke besvart TV 2s henvendelser.

Relatert