Spania klare for finale - brøt italiensk drømmerekke

Ferrán Torres-dobbel sørget for spansk semifinaletriumf.

Italia - Spania 1-2

Inntil mandagens Nations League-semifinale hadde Italia spilt 37 kamper uten å tape, noe ingen andre landslag har klart tidligere.

Ferrán Torres' to fulltreffere på San Siro mandag kveld sørget imidlertid tid for det første italienske hjemmetapet i en tellende kamp siden 1999.

Italia fikk det nemlig tøft mot et sprudlende spansk lag.

Se høydepunktene i videovinduet øverst!

Det var på forhånd varslet at Gianlguigi Donnarumma ville få en hard mottakelse fra hjemmepublikummet. Den italienske målvakten ble møtt med en kraftig pipekonsert fra sine landsmenn på tribunen i sin første kamp på San Siro etter den kontroversielle overgangen til PSG i sommer.

Etter 17 minutter fikk Donnarumma mer hodebdry da Ferran Torres styrte Oyarabals lekre innlegg via stolpen og i mål.

Kapteinen ble utvist

Italia-keeperen fikk det også hett kort tid senere da han var svært nære å fomle ballen i mål. En reddende Bonucci avverget imidlertid det som ville vært et svært pinlig selvmål.

Se situasjonen i videovinduet til høyre!

Like før pause ble Bonucci sentral igjen, denne gang med negativt fortegn. Den italienske midtstopperen ble nemlig utvist med to gule kort, etter å ha vært oppe med albuen i en duell med Busquets.

I det 45. minutt fikk italienerne mer dårlig nytt da Ferrán Torres på lekkert vis scoret sitt andre mål for kvelden.

Etter en andreomgang med Spania i føringen, ble det tent et italiensk håp fem minutter før full tid. Da reduserte nemlig Lorenzo Pellegrini etter en hurtig kontring.

Målet ble likevel kampens siste, og Spania er dermed klare for finalen i Nations League.

Historisk Gavi-debut

Fra start på det spanske laget fikk også Gavi sjansen. Den 17 år og 63 dager gamle Barcelona-juvelen er dermed tidenes yngste spanske landslagsspiller.

– Han har egentlig ikke vist nok til å være tatt ut i den spanske landslagstroppen, mente TV 2s fotballekspert Mina Finstad Berg før kampen.

Stortalentet har nemlig bare spilt seks timer A-lagsfotball for Barcelona før det overraskende landslagsuttaket.

Mot Italia mandag imponerte tenåringen.

– Man skjønner hva som menes med at fremtiden er lys i Barcelona. Han har fått muligheten og tatt den, sa TV 2s kommentator, Endre Olav Osnes om Gavi under kampen.

I finalen venter vinneren av torsdagens TV 2-sendte semifinale mellom Belgia og Frankrike.

Se Belgia - Frankrike torsdag kl. 20.30 på TV 2

Relatert