Hegerberg gjorde comeback etter 21 måneder: – Det var emosjonelt for henne

78 minutter ut i Lyons Champions League-seier kom øyeblikket Ada Hegerberg har ventet på i 21 måneder.

Häcken - Lyon 0-3

Endelig kunne Ada Hegerberg gå ut på banen å spille en fotballkamp igjen. Forrige gang hun gjorde det var i januar 2020.

Etter nesten to år ute med en alvorlig korsbåndsskade og ytterligere tilbakefall kom hun inn for Lyon i Champions League-oppgjøret mot svenske Häcken i Göteborg.

Se det etterlengtede øyeblikket for Hegerberg i videovinduet øverst!

Ballon d'or-vinneren fra 2018 startet som ventet kampen fra benken. Tidlig i 2. omgang ledet Lyon 3-0, og da begynte Hegerberg å varme opp.

Etter 78 minutter kom Ada Hegerberg inn til stor jubelen fra de 4104 tilskuerne på stadion. De franske supporterne ropte "Ada! Ada! Ada!".

Et par av dem holdt opp to folieballonger med nr. 14. Det er altså Ada Hegerbergs draktnummer. Lyon-fansen satt tydelig pris på å få superstjernen tilbake.

På tribunen satt også familien og søster Andrine.

Hegerberg preget ikke kampen nevneverdig, men fikk i det minste kampfølelsen igjen. Lyon vant 3-0, og etter kampen takket en synlig rørt Hegerberg tilskuerne på tribunen.

– Det er en spesiell dag for henne og for kvinnefotballen. Vi er veldig glade for henne. Hun har hatt det tøft, men i kveld for det stort og emosjonelt for henne å komme inn, sier Lyon-trener Sonia Bompastor.

– Jeg har ikke vært veldig overrasket over at hun er tilbake. Hun har jobbet så hardt for å komme tilbake. Ingen kan føle hva hun har vært gjennom. Mentalt er hun så sterk, sier treneren til TV 2.

Tre operasjoner og stressfraktur

25 år gamle Hegerberg har ikke spilt fotballkamp siden før koronapandemien gjorde sitt ordentlige inntog. Da ødela hun et korsbånd. Opptreningen har gitt henne mange tilbakefall, blant annet en stressfraktur i skinnbeinet.

TILBAKE: Ada Hegerberg under oppvarmning i Göteborg.
TILBAKE: Ada Hegerberg under oppvarmning i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Etter tre operasjoner var hun tilbake i trening for et par uker siden.

Lyon-trener Sonia Bompastor (41) fortalte før kampen hvor stort det var for Hegerberg å komme tilbake.

– Dere kan tenke dere hvor glad hun er for å være tilbake. Hun har det bra. Når jeg tar henne ut i troppen på 21 spillere, er det fordi hun er 100 prosent klar både mentalt og fysisk, sa treneren.

Pangstart

Lyon tok ledelsen etter 10 minutter ved Melvine Malard - og da holdt Lyon-spillerne opp drakta til Amel Majri, som røk korsbåndet i forrige kamp og er ute resten av sesongen.

Laget fra mathovedstaden gikk igjen god start på en omgangen da Catarina Macario doblet ledelsen tre minutter ut i 2. omgang.

Ikke lenge etter headet Häckens Stine Larsen ballen inn i eget mål. Da kunne Ada Hegerberg varme opp, og komme inn til sin første kamp på 21 måneder.

Relatert