Landslagets hemmelige våpen: – Han får all makt

Ståle Solbakken håper meksikanske Bernardo Cueva skal gjøre Norge enda bedre.

Dødballspesialisten Bernardo Cueva sluttet seg mandag til Norges landslagssamling.

Meksikaneren jobber til daglig for Premier League-klubben Brentford, men vil den neste uken være en viktig mann for Ståle Solbakken og landslaget.

– Han får all makt på offensive dødballer, sa Solbakken under mandagens pressekonferanse.

I siste landskamp mot Gibraltar fikk Norge tolv hjørnespark, men klarte ikke å sette motstanderne på prøve. Oppgaven til Cueva er enkel. Få Norge til å bli farligere på offensive dødballer.

– Han har presentert hva han tenker for meg. Han har frie tøyler. Vi tar ikke inn en mann om han ikke kan ha frie tøyler, sier Solbakken.

Solbakken har selv kun snakket med dødballspesialisten over telefon, men bekrefter at Brede Hangeland (assistent) og Andrew Findlay (analytiker) har vært i England og møtt ham.

– Jeg har et møte med ham i kveld. Da kommer vi til å gå litt mer i detalj. Jeg har fått et utkast av hva vi skal gjøre, sier landslagssjefen under pressekonferansen.

VIKTIG: Bernardo Cueva kan bli en viktig mann for Norge denne uken. Foto: Ian Stephen/ProSports/Shutterstock
VIKTIG: Bernardo Cueva kan bli en viktig mann for Norge denne uken. Foto: Ian Stephen/ProSports/Shutterstock

TV 2s ekspert: – Må jobbes knallhardt med offensive dødballer

I forrige uke mente TV 2s fotballekspert Morten Langli at offensive dødballer er noe av det som virkelig må forberedes før Tyrkia- og Montenegro-kampene.

– Her tror jeg det må jobbes knallhardt. En dødballscoring mot Tyrkia tror jeg kan bli viktig, sa Langli.

En av hovedfaktorene mente han var at hjørnesparkene fra Martin Ødegaard ikke har vært gode nok.

– Jeg er ganske sikker på at det blir jobbet knallhardt med offensive dødballer inn mot de kommende kampene, sa TV 2s ekspert.

Se Langlis analyse i videovinduet øverst i saken!

BRENTFORD: Til daglig jobber Bernardo Cueva for Kristoffer Ajers klubb Brentford. Her sitter han bak hovedtrener Thomas Frank med en iPad. Foto: Rebecca Naden
BRENTFORD: Til daglig jobber Bernardo Cueva for Kristoffer Ajers klubb Brentford. Her sitter han bak hovedtrener Thomas Frank med en iPad. Foto: Rebecca Naden

Må tilbake til tegnebrettet etter mannefallet

Men det spørs om ikke Cuevas må tilbake til tegnebrettet allerede i kveld. Det store mannefallet på landslaget sørger for at flere av spillerne som i utgangspunktet skulle starte ikke er med.

Dermed er trolig mange av Cuevas analyser ubrukelige inn mot de to kommende landskampene.

– Han har studert våre oppstillinger og hvem som har gjort hva, men så sier det jo seg selv at det ikke blir helt de samme spillerne som kommer opp på corner denne gangen. Så han må få et hint i kveld om hvilke spillere, som er mest sannsynlig at han kan putte i de posisjonene. Han har studert spisskompetansen deres på dødballer, sier Solbakken.

Da TV 2 møtte Ståle Solbakken etter pressekonferansen understreket han at dødballer var noe de ønsket å forberede.

– Det var ikke helt natta mot Nederland, men om du tar de to andre kampene så var det langt unna det vi vil ha.

Relatert