– Det er nok litt mer kritisk hjemme i Norge

Rosenrød start for Martin Ødegaard etter den permanente overgangen til Arsenal.

– Vi slår tilbake med tre seirer, så nå er vi virkelig med igjen, slår drammenseren fast.

Når TV 2 intervjuer ham etter seieren over Tottenham, synger fansen «Martin, Martin, Martin, Martin Odegaard» i bakgrunnen.

For en uke siden ble han matchvinner med en frisparkperle mot Burnley. 22-åringen fulgte opp med en kamp mot erkerivalen som var noe av det beste TV 2-ekspert Jesper Mathisen hadde sett fra ham på lang tid.

GODT FORHOLD: Mikel Arteta var tydelig på at han ønsket å gjøre Ødegaard-overgangen permanent da drammenseren var på lån i vår. Foto: Rui Vieira
GODT FORHOLD: Mikel Arteta var tydelig på at han ønsket å gjøre Ødegaard-overgangen permanent da drammenseren var på lån i vår. Foto: Rui Vieira

Ødegaards forklaring

Manager Mikel Arteta har løftet frem playmakerens lederegenskaper. I britisk presse er tonen veldig positiv rundt Ødegaard.

Kanskje i kontrast til Norge, der han har fått skarp kritikk etter flere landskamper.

Ødegaard sier seg enig i at det er en forskjell i hvordan han blir omtalt.

– Det er nok riktig som du sier, det er nok litt mer kritisk hjemme i Norge, svarer han med et smil.

– Men det er sånn det er. I Norge har jeg vært i søkelyset lenge. I England er jeg fersk, så det har kanskje noe med det å gjøre, tror landslagskapteinen.

Har gitt strålende inntrykk

Folk TV 2 har snakket med i Arsenal er ekstremt imponert av drammenseren – ikke bare hvordan han presterer på banen, men også hvor raskt han er blitt en lederskikkelse og hvordan han hever dem rundt seg.

– De ser også at dette er en spiller de kan bygge laget rundt i kraft av hvordan han er som spiller, i kraft av hvordan han er som person og i kraft av hvordan han er som leder, mener Jesper Mathisen.

Ødegaard har mange unge spillere med seg i Arsenal. Mot Tottenham dannet han den offensive midtbanerekken med Bukayo Saka (20) og Emile Smith Rowe (21).

Selv om han bare er ett år eldre enn dem, har den tidligere Real Madrid-spilleren lang erfaring etter å ha blitt verdenskjent i midten av tenårene.

– Jeg har kommet inn og vært meg selv. Jeg er en del av et veldig spennende lag med mange unge spillere, påpeker han.

– Jeg har vært med på mye. Hvis jeg kan del dele erfaringer og hjelpe andre unggutter her, så er det bare positivt. Det er en fantastisk lagmoral og garderobe. Sånn sett har det vært veldig enkelt å komme inn i ting, fortsetter han.

Lørdag fra kl. 18.00: Se Brighton-Arsenal på TV 2 Sport Premium eller TV 2 Play.

Relatert