KRAFTIG SLÅTT: Men Marit Bjørgen klarte femteplass. Foto: Annika Byrde
KRAFTIG SLÅTT: Men Marit Bjørgen klarte femteplass. Foto: Annika Byrde

Bjørgen om Johaug-smadring: – Nesten litt flaut

Det ble ingen duell mellom Therese Johaug (33) og Marit Bjørgen (41) i rulleskirennet Tryvann opp. Til det var Johaug for god, mens Bjørgen hadde en dårlig dag.

– Det var nesten litt flaut. Jeg klarte ikke å være med i starten, men tok vel igjen et par mot slutten. Det var knalltøft og brutalt, og man blir virkelig satt på plass. Det var en god økt og bra med tanke på vinteren, sa Bjørgen til NRK.

Løpet var på 10,3 kilometer fra Sørkedalen opp til Tryvannstårnet i Oslo. Johaug var i fjor litt over to minutter foran Marit Bjørgen da sistnevnte gjorde comeback.

– Målet er å nærme meg tidsmessig, sa Bjørgen før start torsdag.

Det målet sprakk tidlig. 41 år gamle Bjørgen syntes å slite med teknikken, og hun klarte ikke å holde farten oppe på rulleskiene i de lette partiene de første tre-fire kilometerne fra Sørkedalen til Bogstad Camping. Ved passering Holmenkollen stasjon var hun allerede rundt 1.20 minutter bak Johaug.

Bjørgen endte på femteplass, og var slått med 3.04 av venninnen.

– Det er brutalt, det er det. Men det er bra for vinteren. Jeg så litt av Therese, hevder Bjørgen overfor TV 2.

– Gjorde du det?

– He-he, ja, jeg gjorde det. Bra gjennomført, og en god økt for vinteren. Det er imponerende det de jentene her viser frem, sier den aspirerende skidronningen.

Nærmest Johaug fulgte langløperen Astrid Øyre Slind, som måtte slippe i stigningen opp fra Besserud til Holmenkollen. Johaug bare malte på, og i mål skilte det 1.10 minutt mellom de to. Silje Øyre Slind tok tredjeplassen, 1.50 minutt bak vinneren.

– Et utrolig bra skirenn og et tøft skirenn, så fikk virkelig kjenne på melkesyre både i armer og bein oppi bakkene, sier Johaug.

– Det beste er å gå sånne konkurranser som dette er at du blir litt nervøs før start og ekstra gira, og det er kjempebra med tanke på de skirennene vi går mot i vinter, fortsetter hun.

Bjørgen har flere av langløpene som mål denne sesongen, mens Johaug har OL i Beijing som hovedmål.

(©NTB/TV 2 Sporten)

Relatert