ØYNER REVANSJE: 4.plass på U23-tempoen svei for Søren Wærenskjold. Fredag får han en ny mulighet til å ta med seg en medalje hjem. Her fra NM-tempoen i sommer. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB.
ØYNER REVANSJE: 4.plass på U23-tempoen svei for Søren Wærenskjold. Fredag får han en ny mulighet til å ta med seg en medalje hjem. Her fra NM-tempoen i sommer. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB.

– Når jeg ikke klarer å ta medalje på tempo, må vi ta det på fellesstarten

Søren Wærenskjold er «klar til å ta ansvar» i jakten på revansje i sykkel-VM.

«Dritt» var ordet mandalitten brukte for å beskrive det som skjedde på mandag.

Da endte han opp med en fjerdeplass på U23-tempoen, 3,2 sekunder bak sølvet og to sekunder bak bronsen.

Fredag får han muligheten til å skaffe seg godfølelsen igjen når han stiller opp sammen med et svært sterkt norsk lag på fellesstarten.

– Mye kulere med medalje på fellesstart enn på tempo

– Når jeg ikke klarer å ta medalje på tempo, må vi i alle fall klare det på fellesstarten. Og det er jo mye kulere å ta medalje på fellesstarten enn på tempo, sier han etter å ha inspisert løypa.

Den er 160,9 kilometer lang og kan, om han har kommet seg over skuffelsen og har en god dag, passe Wærenskjold veldig bra.

– Jeg sov godt etter tempoen, faktisk, og jeg har brukt det som energi inn mot fellesstarten. Jeg får håpe det kan hjelpe litt. Når jeg har det ekstra vondt på toppen av bakkene skal jeg bare tenke på hvor nærme det var på tempoen. Så jeg skal prøve å gjøre det bra, sier han.

På det norske laget, som består av Tord Gudmestad fra Team Coop og Uno-X-kvintetten Wærenskjold, Tobias og Anders Halland Johannessen, Idar Andersen og Martin Bugge Urianstad, er det i hovedsak Wærenskjold de fester sin lit til om han sitter med helt inn.

– Ja, jeg er klar til å ta ansvar. Jeg håper å kunne henge med bra i bakkene også. Jo flere vi er der fremme til å dekke opp og holde oss i posisjon, så stiger sjansene for vår del. Vi får se, men det er mye som kan skje i et U23-ritt. I alle fall i en løype som dette, som kan passe mange, så er det mange som kan henge bra med halvveis, før det deretter vil bli litt utskilling på den lokale runden på slutten, spår han.

– Det skal vi spille på

Tobias Halland Johannessen har hatt en eventyrlig sesong og ble like før VM nummer tre i Liège-Bastogne-Liège for U23-ryttere.

– Blir det en spurt, så er det Søren det kjøres for. Men det kan skje mye før det. Vi har mange gode kort å spille ut. Vi skal være der det skjer uansett, sier han.

Han peker på de tradisjonelle stormaktene som de største favorittene, og håper Norge kan nyte godt av å la de andre jobbe.

– Nederland og Belgia må tåle å ta mye ansvar. Spania kan vi også sende frem. Vi satser på at andre tar en del ansvar. Og det er mange som har mer press på seg enn oss, så det skal vi spille på.

Tvillingbror Anders beskriver løypa som «sinnssykt kul», noe som støttes av Tobias.

– Det blir et kult ritt uansett. Vi skal kose oss og ha det gøy, sier han.