– Det er vel ikke bare å knipse i fingrene og bli gravid?

Therese Johaug har fått med seg at flere kvinner har blitt sterkere etter fødsel.

Tirsdag kveld var Therese Johaug trener for barn i nabolaget sitt i Holmenkollen. Samlingen i regi av Superski sommerskoler med superstjernen skulle vært i sommer, men som mye annet ble det utsatt grunnet smittevernsregler.

– Jeg vet hvor stort det var for meg å møte mine forbilder da jeg selv var på samme alder. Også er det litt spesielt nå etter en tid uten konkurranser. Da er det viktig at vi som er store forbilder stiller opp og rekrutterer, forteller Johaug.

Johaug har også tanker om selv å bidra med rekruttering på litt lengre sikt. Søndag røpet hun til TV 2 at hun har tenkt tanken om et hvileår etter VM og så avslutte karrieren med VM i Trondheim i 2025 - som mamma.

– Det ble voldsomt mye styr om dette mamma-temaet. Vi får ta ting etter hvert, nå har jeg fokus på OL. Så får tiden vise om jeg har motivasjon også får vi se hvordan det går i OL.

– Men, det er flere kvinner som har kommet sterkt tilbake etter fødsel, det er vel nok å nevne Marit Bjørgen?

– Klart jeg har sett at flere før meg har klart denne kombinasjonen.

– Og faktisk blitt enda sterkere etter å ha blitt mamma?

– Nå skal det jo legges ned en jobb, og jeg vet hva det innebærer. Det er vel heller ikke bare å knipse i fingrene og bli gravid? Spør Therese Johaug (33).

Johaug motiverte de unge i Holmenkollen. Foto: Ernst A. Lersveen.
Johaug motiverte de unge i Holmenkollen. Foto: Ernst A. Lersveen.

Relatert