Superspissen sliter: – Nå må han tåle masse dritt

Harry Kane har ikke fått det til å stemme i sesongstarten. Gary Neville tror Tottenham-spissen lar seg påvirke av overgangen som aldri ble noe av.

Se Arsenal-Tottenham søndag 17.30 på TV 2 Sport Premium og Play.

Etter en strålende start på sesongen med ni av ni mulige poeng, har Tottenham hanglet i Premier League etter landslagspausen. De tapte 0-3 mot Crystal Palace, før Chelsea ble for sterke med samme resultat søndag.

Klubbens stjernespiss Harry Kane har spilt fire av kampene, men har fortsatt til gode å score mål for et lag som kun har tre fulltreffere på sesongens fem kamper.

Se høydepunktene fra Tottenhams braktap for Chelsea i videovinduet øverst!

Tidligere Manchester United-spiller og Sky Sports-ekspert Gary Neville var ikke imponert over det han så av England-kapteinen.

– Da Chelsea gikk opp til 2-0, plasserte Nuno (Espirito Santo) ham i midten, men ingenting skjedde. Han ble ikke involvert i kampen, sier Neville i sin egen podkast.

Mot Crystal Palace hadde ikke Kane en eneste ballberøring i motstanderens 16-meter eller en avslutning på mål. Heller ikke mot Chelsea virket han farlig.

– Han så fortvilet ut. Alarmbjellene ringer, og det vil settes spørsmålstegn ved ham, sier Neville.

– Ting går ikke bra

I sommer ble det lenge spekulert i at Harry Kane ville dra til Manchester City, men den overgangen ble det ikke noe av.

– Det er ikke enkelt når en spiller vil forlate klubben og alle i garderoben vet at han vil dra. Ting går ikke bra for Kane, mener Neville.

Han fortsetter:

– Han vet at han ikke kommer til å kjempe om ligatittelen i Tottenham – og kanskje ikke topp fire engang.

Neville mener situasjonen er utfordrende for Kane.

– Det er vanskelige omstendigheter. Han vil videre og vinne trofeer, og gikk ut i sommer og sa han ville vekk. Men styreformann Daniel Levy og Tottenham beholdt ham, noe de er i all sin rett til å gjøre.

Spent på Kanes sesong

Tidligere Tottenham-keeper og TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt synes ikke Kane har levert det store til nå. Men han forsvarer 28-åringen, som har fått enkelte supportere mot seg etter sommerens flørt med Manchester City.

– Han kommer til å stå med mange mål uansett etter sesongen. Jeg tror han er preget etter det som skjedde i sommer. Dette er en fyr som utelukkende har blitt hyllet og løftet av fansen. Nå må han tåle masse dritt på sosiale medier, blant annet slangebilder, sier siddisen.

Nå forventer Thorstvedt at angrepspilleren går en tyngre sesong enn vanlig i møte.

– Jeg tror det blir en rar sesong. Det er ikke utenkelig at at det kan bli en dårlig sesong. Han føler nok ikke kjærligheten som før. Samtidig har han individuelle rekorder han jakter på, som sikkert vil motivere ham, sier 58-åringen.

– Middels fotballag

Også i TV 2s Premier League-podkast diskuteres Kane. Panelet synes Tottenham har sett tamme ut i de siste kampene etter at Kane kom tilbake.

– Han kommer ikke til sjanser, og da er det vanskelig å score mål selv for Harry Kane, sier Peder Mørtvedt.

Forrige sesong var spissen brennhet, og ble både toppscorer og assistkonge i Premier League. Når Kane ikke leverer, blir det merkbart for Nord-London-klubben.

– Det ser veldig tungt ut. Når Kane ikke er på, så er Tottenham er det et middels fotballag, legger Robin Grov til.

Relatert