VM-medaljen glapp for Wærenskjold

Søren Wærenskjold ble nummer fire i sekunddrama på VM-tempoen.

Søren Wærenskjold (21) var en av favorittene før mandagens tempo i U23-klassen.

Mandalitten kjempet om gullet hele veien, men danske Johan Price-Pejtersen ble for sterk mot slutten av den drøyt 30 km lange tempokonkurransen.

Wærenskjold lå ett sekund bak dansken ved første passering. Det økte til sju sekunder ved andre passering. Price-Pejtersen avsluttet også sterkest.

En sliten Wærenskjold måtte til slutt også se seg slått av Lucas Plapp og Florian Vermeersch. Nordmannen syklet i mål 13,4 sekunder bak gullet. Avstanden opp til sølv var bare 3,2 sekunder.

– Det er dritt. Jeg tror jeg kjørte min beste tempo i år. Jeg vet at jeg er litt mindre tempospesialist enn de foran meg, men jeg hadde som mål å kjempe om gullet. Jeg følte jeg åpnet bra og lå på skuddhold. Jeg lå på 450 (watt) og økte til 456 mot slutten. Jeg klarer ikke å kjøre så mye høyere watt enn det. Jeg må hjem og finne en raskere posisjon, sier Wærenskjold til TV 2.

– Fikk du ut det du var god for?

– Man kan alltid hente ut tre sekunder, men jeg følte jeg kjørte en bra tempo. Jeg får ta med meg det. Det er dritt, men jeg er i hvert fall motivert for fellesstarten. Jeg får se hva jeg kan få til der, sier han.

Wærenskjold fikk beskjed på øret underveis at han lå ti sekunder bak gullet.

– Men det var flere enn meg som hadde en god avslutning. Da holdt det rett og slett ikke, sier han.

Nordmannen hadde en god følelse mot slutten, og trodde han ville sykle inn til medalje.

– Jeg ble litt overrasket da jeg hørte at jeg ble nummer fire, sier han.

Ingen kunne gjøre noe med Price-Pejtersen. Dansken var svært emosjonell i målområdet. Han forteller at dødsfallet til Chris Anker Sørensen har preget hele den danske troppen.

– Det er vanskelig for meg å forstå. Det er som et mareritt jeg venter på å våkne fra, men jeg blir minnet på det på Facebook og andre steder. I dag var for å ære ham og det han sto for: Aldri gi opp. Aldri slutte å kjempe. Chris var en fighter, og det ville jeg også vise at jeg var i dag, sier han.