Dediserte kunstmål til kona: – Fotballen betyr ikke så mye før og etter kampen

Amahl Pellegrino (31) vartet opp med et ellevilt brassespark da Bodø/Glimt vant 3-1 over Viking.

Viking-Bodø/Glimt 1-3

Se det praktfulle brassesparket i videovinduet øverst!

Bode/Glimt lå under 0-1, men snudde til en råsterk 3-1-seier borte mot Viking tre dager etter sin råsterke Europacup-seier. Med uavgjort for Molde har de gulsvarte også inntatt tabelltoppen.

– Det er utrolige deilig, nesten deiligere enn torsdagen faktisk. Det er på mange måter en mye større prestasjon. Det er sinnssykt deilig av oss og en utrolig god følelse, sier Ulrik Saltnes til TV 2.

Kampens høydepunkt var 2-1-scoringen til Glimt. Et rålekkert brassespark signert Amahl Pellegrino.

– Det er noen varianter, du vet ikke hva du får. Det er feilpasninger, det er langskudd i krysset, det er brassespark og krampe. Det er mye greier, men han er en helt utrolig herlig fyr og en herlig lagkamerat å ha fordi han har så mye målpoeng i seg. Han avgjør kamper, og det gjorde han på spektakulært vis i dag, smiler Saltnes.

Mistet ufødt barn

Pellegrino feiret scoringen med å putte ballen under drakten.

– Fotball er følelser. Det var en litt brutal dag i går. Det målet gir jeg til fruen, som har gjennomgått en litt tung periode de siste timene. All ære til henne at jeg står her, og så skal jeg være der for henne så godt som mulig, sier Pellegrino til Discovery.

Under Fotballrunden på Eurosport ble opplyst at Pellegrino uttalte at det gikk greit å omtale at han og kona ventet sitt andre barn, men at de mistet barnet i magen i går.

I intervjuet takket Pellegrino lagkameratene for støtten.

– Fotballen betyr ikke så mye før eller etter kampen, men jeg hadde lyst til å bidra. Fruen var også veldig klar på det, så da fortjente hun den scoringen, sier han til Discovery.

– Som en katt

Saltnes hadde ikke turt å prøve seg på lignende akrobatikk som Pellegrino.

– Jeg tenker at om jeg hadde tatt brassespark der, hadde jeg knekt nakken. Han 31-åringen fra Drammen klarer det som en katt. Det var rett mann på rett sted til rett tid, slår han fast.

Målscoreren forklarer selv hvordan han tenkte da han scoret.

– Jeg tenker bare at jeg må treffe rent, så kan alt skje. Jeg føler jeg vet hvor målet er, og at jeg må få nok kraft i den. Jeg skal ikke stå her og si at jeg klarer å plassere et brassespark i krysset, så god er jeg ikke på brasser, så jeg tenkte bare nok kraft og få den ned, sier Pellegrino til TV 2.

Veton Berisha sendte vertene i føringen etter seks minutters spill. Harald Tangen sendte Kristoffer Løkberg gjennom, men avslutningen gikk rett på Nikita Khajkin. På returen ventet Berisha som enkelt satte inn 1-0.

Glimt kom ut i et høyere tempo etter hvilen og styrte banespillet, men klarte ikke å skape de aller største sjansene.

Det var før Brede Moe fikk muligheten i feltet. Et hjørnespark falt etter hvert ned på foten hans, og han kunne enkelt pirke inn 1-1 etter 67 minutter.

Med ett kvarter igjen var Amahl Pellegrino lei av sjansesløsingen. Han vartet opp med et brassespark og sendte Glimt opp i 2-1. Erik Botheim la på til 3-1 like før slutt.

Seieren betyr at Glimt på ny går opp på 38 poeng og serieledelse. Viking på sin side har sju poeng opp til nordlendingene på topp.

(©NTB)

FEIRING: Amahl Pellegrino rev av seg drakten og festet den på cornerflagget. Så vaiet han Bodø/Glimt-drakten foran Viking-supporterne. Foto: Carina Johansen
FEIRING: Amahl Pellegrino rev av seg drakten og festet den på cornerflagget. Så vaiet han Bodø/Glimt-drakten foran Viking-supporterne. Foto: Carina Johansen

Relatert