Chris Anker Sørensen (37) døde etter en ulykke i Belgia. Foto: Lionel Bonaventure
Chris Anker Sørensen (37) døde etter en ulykke i Belgia. Foto: Lionel Bonaventure

Trafikkekspert mener sjåføren av varebilen ikke gjorde noe galt

En belgisk trafikkekspert har undersøkt ulykken som førte til Chris Anker Sørensens (37) bortgang.

Lørdag ettermiddag ble Chris Anker Sørensen påkjørt av en varebil da han var ute og syklet i Belgia. Han var der i forbindelse med sykkel-VM.

Sørensen døde senere av skadene fra ulykken som skjedde da han skulle krysse veien.

– Han kom kjørende langs veien på sykkelsti, og da han skulle krysse veien ble han påkjørt av en varebil. Det er ikke noe som tyder på at sjåføren av varevognen har gjort noe ulovlig. Han har heller ikke vært påvirket av alkohol eller narkotika. Det er snakk om en tragisk ulykke, sier en talsperson fra påtalemyndighetene i Brugge til B.T.

En belgisk trafikkekspert ble oppnevnt til å undersøke årsaken til ulykken, og har også vurdert det til at føreren av varebilen ikke gjorde noe galt. Det melder den belgiske avisen HLN.

– Trafikkeksperten kunne fastslå at føreren av varebilen ikke gjorde noen feil som førte til ulykken. Syklister må vike ved krysset, forteller aktoratet, som mener at Sørensen ikke viket i krysset, ifølge HLN.

Etter at han la opp etter 2018-sesongen har Chris Anker Sørensen jobbet som sykkelekspert i dansk TV 2. Ifølge HLN var Sørensen ute for å utforske løypen langs Havenrandweg - Zuid da ulykken skjedde lørdag ettermiddag.

Sørensen etterlater seg kone og to barn.

– Hvil i fred, min gamle venn. Chris Anker Sørensen, far, ektemann, fantastisk syklist og et enda mer fantastisk menneske, skriver tidligere syklist Jens Voigt på Twitter.

Relatert