DØD ETTER ULYKKE: Chris Anker Sørensen, her fra 2012, skal ha blitt påkjørt av en bil da han var ute på sykkelen. Foto: AFP
DØD ETTER ULYKKE: Chris Anker Sørensen, her fra 2012, skal ha blitt påkjørt av en bil da han var ute på sykkelen. Foto: AFP

Den danske sykkelhelten Chris Anker Sørensen er død

Chris Anker Sørensen (37) døde etter en ulykke i Belgia.

Den tidligere danske toppsyklisten Chris Anker Sørensen er død.

Det melder dansk TV 2 lørdag kveld.

– Chris Anker var i Belgia for sykkel-VM. Lørdag var han ute og syklet og ble påkjørt av en bil. Han døde senere av skadene. Våre tanker og dype medfølelse går til Chris Ankers familie, sier Frederik Lauesen, sportssjef i dansk TV 2, hvor Chris Anker Sørensen jobbet som sykkelekspert etter at han la opp.

Søndag starter sykkel-VM i Belgia med temporittet for herrer.

Kurt Asle Arvesen syklet sammen med Chris Anker Sørensen i CSC/Saxo-Bank. Da TV 2 snakket med Arvesen lørdag, hadde nordmannen nettopp fått den triste beskjeden om hans tidligere lagkamerat.

TIDLIGERE LAGKAMERAT: Kurt Asle Arvesen syklet sammen med Chris Anker Sørensen. Foto: Berit Roald / NTB
TIDLIGERE LAGKAMERAT: Kurt Asle Arvesen syklet sammen med Chris Anker Sørensen. Foto: Berit Roald / NTB

– Jeg vet ikke om jeg er i stand til å utrykke noe, men det er selvfølgelig veldig trist. Han var en utrolig god lagkompis og en helt vidunderlig fyr. Det var nok også mye av grunnen til at han fikk han den rollen han fikk etter sin sykkelkarriere, sier han til TV 2.

– Det er merkelig å snakke om. Han var intelligent og inkluderende, og så hadde han selvironi. Han ble veldig populær i Danmark, og etter karrieren fikk han fortsette å jobbe med det han likte aller best, sykkel. Han var helt formidabel i å formidle det når han kommenterte, sier Kurt Asle Arvesen.

Sørensen syklet tolv Grand Tours i løpet av karrieren. Han har én etappeseier fra Giro d'Italia i 2010. I 2015 ble han dansk mester.

– Jeg tenker på hans familie og minnene vi har hatt, sier Bjarne Riis, Sørensens tidligere sportsdirektør, til Ekstra Bladet.

– Hvil i fred, min gamle venn. Chris Anker Sørensen, far, ektemann, fantastisk syklist og et enda mer fantastisk menneske, skriver tidligere syklist Jens Voigt på Twitter.

Chris Anker Sørensen la opp etter 2018-sesongen.

TV 2s sykkelkommentatorer Christian Paasche og Mads Kaggestad møtte ofte Sørensen i forbindelse med blant annet Tour de France.

– Jeg satt faktisk og forberedte meg til dagens åpningstempo i sykkegale Belgia, som skulle bli en sykkelfest. Så bare spretter dette opp på skjermen...det var, altså...wow..jeg ble helt målløs. Jeg visste liksom ikke hva jeg skulle si, hva jeg skulle gjøre, sier en gråtkvalt Paasche om sin reaksjon på dødsbudskapet da han gjestet TV 2 Nyhetskanalen søndag.

– Det er veldig trist. Vi så han jo mye blant annet i Tour de France. Han var en person som alle likte. Han var en hedersmann som syklist, men også etterpå. Han hadde en stor karriere foran seg også etter sykkelkarrieren fordi han var den han var. Han var utrolig profesjonell, men også utrolig vennlig med alle rundt seg. Veldig behjelpelig, veldig interessert i andre og veldig lyttende. Han er en person som blir dypt savnet, sier Kaggestad.

Relatert