Casper Ruud i aksjon i kampen mot Khumoyun Sultanov fra Usbekistan i første runde av Davis Cup.
Foto: Terje Pedersen / NTB
Casper Ruud i aksjon i kampen mot Khumoyun Sultanov fra Usbekistan i første runde av Davis Cup. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: Terje Pedersen

Ruud vant første kampen i Davis Cup på hjemmebane: – Nyter å være hjemme

Casper Ruud sørget for at Norge fikk en best mulig start på Davis Cup-kampen mot Usbekistan da han slo Khumogun Sultanov 2-0 i sett (6-3, 6-3).

Casper Ruud er ranket som nummer ti i verden og var naturlig nok stor favoritt mot Sultanov som er ranket som nummer 418 i verden.

Ruud tok det første settet nokså enkelt etter 29 minutters spill. I det andre settet trengte Ruud litt ekstra tid på å avgjøre. Usbekeren brøt Ruuds serve på stillingen 5-2 til nordmannen. Ruud brøt direkte tilbake og tok settet 6-3. Dermed var seieren sikret til 1-0-ledelse for Norge.

– Det var en ganske bra match med godt spill fra start til slutt egentlig, hvor jeg føler at jeg server bra. Motstanderen spiller til tider bedre enn rangeringen tilsier også. Han hadde noen ganske harde slag som funker på hardt court som er her i Oslo, sier Ruud til TV 2.

22-åringen fra Snarøya satte pris på å få spille en tenniskamp på norsk jord igjen. Forrige gang det hendte var før pandemien brøt ut.

– Det er alltid gøy å komme tilbake til Norge. Det er noe jeg setter pris på da det ikke er så ofte. Man får møtt litt venner og familie, men kan ikke akkurat kalle det for en friuke heller ettersom det er kamper både i dag og i morgen. Men jeg nyter være hjemme, smiler han.

– Hvordan ser du på en slik kamp som her i Davis Cup?

– Jeg går jo absolutt ut for å prestere bra. Man tar det som en helt vanlig kamp, det gjør jeg virkelig. Men det er jo en litt annen følelse. Det blir en litt annen stemning rundt det. Det er den uken i året jeg kan virkelig føle på et hjemmepublikum.

Viktor Durasovic fulgte opp med 6-4,6-4 over Dennis Istomin og sørget for at Norge har en 2-0-ledelse på nivå 1 foran lørdagens kamper.

Davis Cup fortsetter på hardcourten i Oslo Tennisarena lørdag. Lørdagens første kamp er en doublekamp mellom Ruud/Durasovic og Sanjar Fayziev/Istomin.

Lagene spiller på nivå 1.

(©NTB)

Relatert