Ustoppelige Haaland scoret igjen: – Han er en maskin

Erling Braut Haaland (21) fortsetter å hamre inn mål. Etter onsdagens kamp mot Besiktas står jærbuen med 21 mål på 17 Champions League-kamper.

Besiktas-Borussia Dortmund 1-2

Se Erling Braut Haalands mål i videovinduet øverst!

Borussia Dortmund ble møtt av øredøvende pipekonsert da de entret Vodafone Park onsdag kveld.

Men Dortmunds unggutter lot seg ikke skremme av den høylytte atmosfæren. Haalands reaksjon før kampen var et smil til tilskuerne, mens kampens gigant, 18 år gamle Jude Bellingham, svarte på velkomsten i det dommeren blåste i gang kampen.

– Jeg elsket det. Det er et fiendtlig sted å spille, men det er på slike steder man ønsker å spille kamper, sier Jude Bellingham etter kampen.

Engelskmannen var kampens store gigant og ble etter kampen belønnet med banens beste-trofeet.

– Han er helt utrolig.. Han er 18 år gammel. Han er tre år yngre enn meg, det er helt utrolig, sier Erling Braut Haaland om lagkameraten.

Haaland fortsetter å hamre inn mål

Erling Braut Haalands mål mot Besiktas var hans 21 i Champions League. Det har han klart på imponerende 17 kamper.

På spørsmål om målrekorder er noe som preger tankegangen hans, svarer jærbuen rolig.

– Det er et godt spørsmål, men jeg tenker ikke så mye på det egentlig. Jeg nyter bare kampene. Jeg er en målscorer og jobben min er å score mål, sier Haaland etter kampen.

Forrige sesong ble Haaland toppscorer i Champions League med ti nettkjenninger på åtte kamper. Mens Lionel Messi brukte 40 kamper på å nå 21 mål og Cristiano Ronaldo brukte 56 kamper, har Haaland klart det på utrolige 17 kamper.

Mot Besiktas brente målmaskinen først en stor sjanse, før han plasserte seg smart i feltet da Jude Bellingham sendte ballen inn i boksen.

– Det var en veldig tøff kamp. Jeg er sliten nå. Banen var ikke god, men jeg skal ikke klage på det, sier Haaland.

Saken oppdateres med reaksjoner fra Istanbul og TV 2s studio!

Bellingham i storslag

Besiktas startet friskt, men det var gjestene fra Tyskland som skulle ta ledelsen. 19 minutter var spilt da stortalentet Jude Bellingham stormet inn i Besiktas-boksen. Forarbeidet fra Thomas Meunier var vakkert, det samme var avslutningen til Bellingham.

– Det er gode prestasjoner av tre mann på rad der. Dahouds langpasning, Meunier sitt innlegg, silke. Det er lekker angrepsfotball, konkluderte TV 2s fotballekspert Morten Langli i pausen.

Fem minutter senere fikk Erling Braut Haaland en gedigen mulighet til å doble ledelsen, men avslutningen til jærbuen gikk langt over mål.

INSTRUKSER: Dortmund-sjef Marco Rose gir Haaland instruksjoner fra sidelinjen. Foto: Murad Sezer
INSTRUKSER: Dortmund-sjef Marco Rose gir Haaland instruksjoner fra sidelinjen. Foto: Murad Sezer

– Han er en maskin

Men det skulle ikke mer til for at oksen fra Jæren våknet. På tre minutter pådro Haaland begge Besiktas-stopperne gult kort.

– Mannen er umulig å stoppe! Han er en maskin! Det må ulovlige midler til, utbrøt Langli da situasjonene ble vist i pausen.

Og to minutter på overtid plasserte han seg perfekt i boksen da Bellingham serverte ballen foran mål. Dermed kunne Haaland enkelt doble Dortmunds ledelse.

Haalands 21 mål på 17 Champions League-kamper. Fem minutter før slutt ble Haaland byttet ut.

Tre minutter på overtid fikk Besiktas målet de hadde jaget hele kampen. Miralem Pjanic skrudde inn et frispark, som Montero styrte i mål med hodet. Dermed ble det hektiske sluttminutter for tyskerne, men de klarte å holde unna.

Relatert