Koeman åpner opp om Barcelona-kaos: – Ikke hyggelig for en trener

Ronald Koeman har uttrykt seg kritisk til Barcelona-president Joan Laporta, men før kampen mot Bayern München toner treneren ned konflikten.

Det så ut som Ronald Koeman skulle forlate jobben som Barcelona-trener i mai, men etter at klubbpresident Joan Laporta hadde flørtet med Xavi Hernández uten resultat, kom beskjeden om at Koeman likevel ble værende.

I et intervju med NOS åpner Koeman nå opp om den turbulente tiden.

– Det bør alltid være tydelig (på hvem som er trener). Når du lar det storme og ikke avklarer fremtiden til treneren, får du spekulasjoner. Det er ikke hyggelig for en trener, sier den tidligere Everton-manageren.

Koeman mener Laporta har sagt for mye i pressen.

– Jeg liker når presidenten er engasjert og stiller spørsmål, men det skulle ikke stått i pressen. Det var problemet, sier Koeman.

Koeman har gitt uttrykk for det samme i flere intervjuer den siste tiden, samt i den nye dokumentarserien om hans liv i Barcelona, «Força Koeman».

Oppsiktsvekkende utspill

Koeman åpner for å forlenge kontrakten med Barcelona. Hans nåværende avtale med katalanerne utløper etter denne sesongen.

– Takket være meg har denne klubben en fremtid, sier Koeman.

Uttalelsene har skapt overskrifter i spansk presse, og Koeman fikk spørsmål om intervjuet på mandagens pressekonferanse før den TV 2 Sport 1-sendte Champions League-åpningen mot Bayern München tirsdag kveld.

– Jeg er en trener som har gitt muligheter til unge spillere. Det var derfor jeg sa det på den måten. Jeg er en trener som gir muligheter til unge mennesker, og det er klubbens fremtid, forklarte Koeman på pressekonferansen.

Den tidligere Southampton- og Everton-manageren forsøkte å tone ned konflikten med Laporta.

– Forholdet vårt er bra, og vi snakker om ting hvis det er nødvendig. Vi ønsker det beste for klubben. Jeg har ingen problemer med presidenten, det er ingenting å klage på. Det har vært noen småting vi har snakket om og blitt enige om, sa Ronald Koeman.

Store omveltninger

Barcelona har fått en god start på sesongen med sju poeng på tre kamper. Tirsdag kveld starter Champions League-sesongen med gigantduellen med Bayern München.

– Det er et stort lag med veldig god individuell kvalitet og erfarne spillere. Jeg håper vi kan slå fra oss i Champions League. På hjemmebane skal vi prøve å få til et godt resultat, sier Koeman før Bayern München kommer på besøk.

I sommer har stjernespillerne Lionel Messi, Antoine Griezmann og Miralem Pjanic forsvunnet ut, mens spillere som Memphis Depay, Sergio Agüero, Eric García og Luuk de Jong har kommet inn.

Barcelona sliter tungt økonomisk. Sergio Busquets, Jordi Alba og Gerard Piqué tok lønnskutt i sommer for å få plass til de nye spillerne.

Relatert