Sander Svendsen utlignet 1-1 i kampen mellom Bodø/Glimt og Odd på Aspmyra stadion.
Sander Svendsen utlignet 1-1 i kampen mellom Bodø/Glimt og Odd på Aspmyra stadion. Foto: Mats Torbergsen

Glimt snublet og mistet serieledelsen

Bodø/Glimt strevde fælt med å skape sjanser hjemme mot et lavtliggende Odd-lag. Med bare 1-1 glapp tabelltoppen for fjorårsmesterne.

Bod/Glimt - Odd 1-1

Nok en gang viste Glimt svakheter mot lag som legger seg dypt i banen. Odd mestret det godt på Aspmyra og gjorde livet surt for vertenes offensive spillere. Kampen endte 1-1.

– Jeg vil ikke kalle det bittert, men det irriterer meg at vi slipper inn det 1-1 målet. Vi har skapt en åpen kamp ved å ta ledelsen, men når de scorer det så kan de legge seg lavt og ha alle mann bak ballen fra 20 meter og inn. Så er vi heller ikke gode nok i dag. Vi står litt og ser på hverandre og håper at naboen skal gjøre jobben. Du må være helt fremme i skoene mot sånne lag, sa trener Kjetil Knutsen til TV 2 etterpå.

Riktignok tok de gulkledde ledelsen i det 32. minutt på et hodestøt fra Ulrik Saltnes, men ellers var det særdeles tynt det Bodø/Glimt leverte foran egne supportere. Presisjonen var nesten helt fraværende.

Ledermålet kom da Hugo Vetlesen la inn i boksen og fant Saltnes. Kapteinen vant klart duellen med Odd-keeper Leopold Wahlstedt og stanget inn 1-0. Det var hans sjuende mål i Eliteserien i år og hans tredje på Glimts to siste kamper.

Utligning

Like etter kunne Vetlesen ha doblet ledelsen, men denne gangen var Wahlstedt på plass og ryddet unna. I stedet kom utligningen seks minutter før pause.

Sander Svendsen gikk for kraft og hamret et skudd i nettet. På veien var ballen innom Amahl Pellegrino.

– Det ble som jeg sa på forhånd. Vi møter et lavtliggende lag, og så har vi for mange som står og ser på at noen andre skal ordne det. Det blir for lite bevegelser og råskap, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen til Discovery foran 2. omgang.

Hjemmelaget hevet seg ikke slik Knutsen beordret. Odds oppskrift fortsatte å fungere også etter sidebytte.

Molde på topp

Bodø/Glimt sto med tre strake seirer i Eliteserien før søndagens oppgjør. Siden det ble 4-0 for Molde hjemme mot Mjøndalen, gikk romsdalingene forbi fjorårets mesterlag og inntok tabelltoppen. Odd tok sitt første bortepoeng på fire kamper.

Torsdag går Glimt løs på sitt første europeiske gruppespill noensinne. Da tar de gulkledde imot ukrainske Zorja Lugansk i den nyetablerte conferenceligaen. Tre dager senere har de bortekamp mot formsterke Viking i Stavanger.

Odds neste oppgave er hjemmemøtet med Lillestrøm førstkommende lørdag.

(©NTB)