Drømmedebut av Edouard da Spurs ble kjempet i senk: – Palace har fått en ny helt!

Odsonne Edouard fikk en drømmedebut da Palace kjempet Tottenham i senk på Selhurst Park.

Crystal Palace – Tottenham 3-0:

Crystal Palace kjempet Tottenham i senk og stoppet London-rivalens seiersrekke. Etter at Japhet Tanganga så rødt i det 58. minutt, så Palace seg ikke tilbake og tok sesongens første seier takket være en straffescoring fra Wilfried Zaha og ikke mindre enn to fulltreffere av innbytter og debutant Odsonne Edouard på seks minutter.

Odsonne Edouard hadde bare vært på banen i et knapt minutt da han satte inn 2-0-scoringen. På overtid ordnet han 3-0-scoringen og ble tomålscorer i debuten. Han kom inn som innbytter først i det 84. minutt.

– Det er debuten sin det! Det er en målscorer, som bøttet inn mål for Celtic over fire sesonger, og tidligere fransk U21-landslagsspiller. Om ikke forventningene var høye nok fra før, så er de i hvert fall nå, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes etter debutantens scoring.

– Nå har Palace fått en ny helt, slo kommentatoren fast.

Tottenham tapte sin første kamp etter å ha vunnet sine tre første denne sesongen. Spurs endte med kun én avslutning i hele kampen mot Crystal Palaces 16.

Hvittrøyenes innsats i kampen ble slaktet.

– Denne Tottenham-utgaven minner om Wolves under Nuno Espírito Santo. Det er jo tross alt Tottenham mot Palace, de må levere mer enn dette. Det Tottenham viste var Mourinho-fotball. Det var en fæl omgang av Tottenham, mente en skuffet Simen Stamsø Møller i studio etter at Palace hadde kriget Tottenham fullstendig ut av rytmen i første omgang.

Slaktet Spurs i pausen

Tottenhams Eric Dier skadet seg i åpningsminuttene av kampen, og maktet ikke å fortsette å spille. Han hinket av banen, og det er usikkert hvor alvorlig skaden til Dier er. Joe Rodon kom inn for den skadde Tottenham-spilleren.

Crystal Palace holdt Tottenham i sjakk i første omgang, og var også nærmest å ta ledelsen da Conor Gallagher misbrukte en eventyrlig dobbeltsjanse på tampen. Den første omgangen endte dermed målløst.

Tottenhams prestasjoner i første omgang på Selhurst Park imponerte akkurat ikke ekspertene.

– Det var en elendig kamp de første 45 minuttene. Palace var aggressive i duellene fra start og de gjorde kampen ekkel for Tottenham, slo TV 2-ekspert Trevor Morley fast i pausen.

Føk i tottene på hverandre

Kort tid ut i andre omgang havnet Wilfried Zaha og Japhet Tanganga virkelig i tottene på hverandre. Tanganga skubbet til Zaha, som svarte med sinne. Flere spillere blandet seg inn i situasjonen. Til slutt endte det med at både Zaha og Tanganga fikk korrekt gult kort. Foranledningen til bråket var at Palace spilte videre mens Tottenhams Lucas lå nede med skade.

I det 58. minutt måtte Tottenhams Tanganga forlate banen med rødt kort. Han klippet ned Ayew bakfra og fikk marsjordre. Dermed måtte Spurs fullføre kampen med ti mann.

– Han hadde gult fra før, og så gjør han en helt vilter takling. Det var helt korrekt rødt, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes.

Straffet Spurs

Palace hadde fullstendig overtaket, og kvarteret før slutt klarte Reguilon på mirakuløst vis å redde en avslutning på streken.

Så, bare noen minutter senere, fikk Palace straffe da Ben Davies handset innenfor 16-meteren. Zaha scoret sikkert og sendte Palace i fortjent ledelse.

– Hånden stod rett ut og straffesparket var soleklart. Zaha scoret sikkert, mente Osnes.

Sju minutter før slutt punkterte innbytter og debutant Odsonne Edouard kampen. Etter å ha vært på banen i bare noen knappe sekunder dukket han opp i boksen etter innlegg fra Zaha, og satte kontrollert inn 2-0-scoringen.

På overtid scoret Edouard igjen og sørget for 3-0-seier til Palace over London-rivalen.

Relatert