Sørget for etterlengtet seier med sesongens første Arsenal-scoring

Mathias Normann må vente på Premier League-debuten.

Arsenal - Norwich 1-0

Lørdag møttes de to nederste lagene i Premier League til kamp med hver sin nordmann i troppen. Arsenal med Martin Ødegaard fra start og Norwich med Mathias Normann på innbytterbenken.

Det endte med hjemmeseier, etter at Pierre-Emerick Aubameyang scoret sesongens første Arsenal-mål etter en drøy time.

Se målet i videovinduet øverst!

– Vi er glade i dag! Jeg synes vi gjør en god prestasjon i en tøff kamp, sier målscoreren etter kampen.

– Med den situasjonen vi står i er det aller viktigste å ta tre poeng. Vi må sørge for at dette blir et vendepunkt. Nå må vi bare fortsette og gå for den neste seieren, sier Aubameyang.

Begge lagene sto uten poeng før lørdagens kamp, og særlig var Mikel Artetas lag under press etter den svake sesongstarten.

Derfor mener Arsenal-treneren seieren er lettende.

– De to siste ukene har vært de beste dagene i min profesjonelle karriere. Det er fordi man i motgang ser nivået på organisasjonen, de man samarbeider med og fansen. De har alle vært villige til å ofte mye, sier Arteta.

– Man lærer mye i vanskelige tider. Jeg er veldig glad. Vi visste at dette var en tøff kamp. Vi fikk det vi ville, som var å finne kampen, sier Arteta etter kampen,

Leken Ødegaard

Det var hjemmelaget som åpnet best på Emirates. Martin Ødegaard var i det lekne hjørnet og forsøkte seg med flere hælflikker og driblinger. Nordmannen var sentral i det meste av det som skjedde i Arsenals offensive spill, og la opp til flere avslutningsmuligheter for lagkameratene.

Etter hvert som den første omgangen utspilte seg, slapp imidlertid Arsenal til Norwich ved flere anledninger. Manglende effektivitet fra begge lag, gjorde likevel at den første omgangen ble målløs.

20 minutter ut i den andre omgangen satt den omsider for Arsenal. Etter klabb, babb, famling fra Tim Kruhl og to stolpeskudd kunne Pierre-Emerick Aubameyang sette ballen rolig i mål fra kloss hold.

Det var hans femte Premier League-mål mot de gule og grønne.

Etter scoringen forsøkte Norwich seg med en intens sluttspurt, uten at det ledet til mål. Martin Ødegaard var mindre involvert utover i kampen, som endte 1-0.

Det betyr at Arsenal tar sesongens tre første poeng, mens Norwich blir liggende helt nederst på Premier League-tabellen.

– Det er veldig deilig! Vi fikk resultatet vi trengte. Vi kunne scoret flere, men tre poeng er alt som betyr noe nå, sier Arsenals ferske keeper, Aaron Ramsdale, etter sin ligadebut for klubben.

Mathias Normann ble sittende på benken, og må vente på sin Premier League-debut.

Relatert