KALD FISK: Odd Christian Eiking takket nei til kontrakssamtaler fordi han ville bevise noe. Det endte han opp med å komme særdeles godt ut av.
KALD FISK: Odd Christian Eiking takket nei til kontrakssamtaler fordi han ville bevise noe. Det endte han opp med å komme særdeles godt ut av. Foto: Jorge Guerrero/AFP

Eikings kalde skulder overrasket hans nye sjef: – Dæven, denne fyren har baller

Odd Christian Eiking avviste kontraktssamtaler fordi han ville bevise noe først. Det gjorde han så til de grader.

EF Education-Nippo bekrefter nå, som TV 2 meldte tidligere onsdag, at Odd Christian Eiking har skrevet under med det amerikanske laget.

Nordmannens nye sjef, Jonathan Vaughters, lot seg imponere av nordmannen lenge før han syklet sju dager med den røde ledertrøyen i Vueltaen.

– Dæven

Eikings nye lag kom på banen i god tid før han herjet i Spania, men selv om nordmannen var i en sårbar posisjon og risikerte å ende opp som kontraktsløs kommende sesong, ville han ikke diskutere en kontrakt med Vaughters.

Akkurat det imponerte hans nye sjef ekstra mye.

– Han ville ikke snakke om en kontrakt før han hadde bevist noe i rittene, og jeg tenkte «dæven, denne fyren har baller når han så og si takker nei til et potensielt tilbud og vil vise seg verdig først.» Veldig få ryttere i hans posisjon ville gjort det, sier Vaughters.

– Det faktum at han ønsket å bevise noe for seg selv, føler jeg er en holdning som kommer til å ta ham langt, fortsetter Eikings nye sjef.

Det var hele tiden kontakt mellom amerikaneren og Eikings agent.

– Jeg har fulgt ham gjennom sesongen. Han var strålende i San Sebastian. Han vant nesten Arctic Race, og så dro han til Vueltaen og hadde en glimrende periode i ledertrøyen. Han klarte nesten topp ti totalt. Jeg så på alt. Jeg snakket med agenten hans hele tiden, og når muligheten kom til å trykke på avtrekkeren nølte jeg ikke, sier Vaughters.

– Det har forandret meg

Eiking selv ser frem til å vise seg frem i ny drakt etter tre sesonger hos Intermarché-Wanty-Gobert .

– Jeg ser virkelig frem til å komme i gang neste år. Jeg håper vi kan vinne ritt sammen som lag. Jeg håper selvsagt at jeg også vil kunne vinne noen ritt. Å være på det vinnende laget er herlig uansett. Det er en veldig spesiell følelse. Jeg håper jeg kan få den følelsen ofte neste år og i de kommende årene, sier 26-åringen.

Han er fortsatt høyt oppe etter den magiske tiden i Vueltaen.

– Det var ikke noe jeg hadde forestilt meg. Jeg håpet på en etappeseier, men å ha den røde trøyen så lenge var helt, helt fantastisk, sier Eiking, som er sikker på at opplevelsen styrker ham.

– Det har forandret meg som rytter. Det ga meg mer selvtillit å se at det er mulig å henge på noen av de beste rytterne. Jeg ønsker å fortsette på den gode stien jeg er på nå, sier 26-åringen.

Relatert