Odd Christian Eiking skal etter det TV 2 erfarer sykle for EF Education-Nippo fra 2022.
Odd Christian Eiking skal etter det TV 2 erfarer sykle for EF Education-Nippo fra 2022. Foto: Miguel Riopa

TV 2 erfarer: Dette blir Odd Christian Eikings nye lag

Odd Christian Eiking forlater Intermarché-Wanty-Gobert og blir dermed ikke lagkamerat med Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm neste sesong.

Etter den råsterke 11. plassen i Vuelta a España har 26-åringens markedsverdi skutt i været. Det var lenge ventet at han skulle signere en ny kontrakt med sin belgiske arbeidsgiver, men etter det TV 2 erfarer er det nå klart at EF Education-Nippo blir neste stoppested for Odd Christian Eiking.

– Vi må vente litt med å kommentere noe, skriver hovedpersonen i en tekstmelding til TV 2.

Kryptisk Twitter-melding

Spekulasjonene om EF fikk fart på seg i etterkant av Vuelta a España etter at lagets sjef, Jonathan Vaughters, skrev en kryptisk Twittermelding om Magnus Cort, som tok tre etappeseire i Spania.

Eiking likte tweeten fra EF-sjefen.
Eiking likte tweeten fra EF-sjefen.

– Dere som kjenner Magnus Cort vet at han er litt rar, en "Odd Viking", om du vil. Jeg lurer på hva som hadde passet sammen med det i 2022? Noe som passer, liksom? Eller noe som rimer på "Odd Viking..." Kanskje et bokstavrim? Hmmm.

Denne meldingen var Eiking selv inne og liket. Siden har det vært stilt fra EF-leiren.

TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad har tidligere vært usikker på om et lagbytte er riktig for Eiking, som ville fått UAE Team Emirates-duoen Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm som lagkamerater i Intermarché-Wanty-Gobert neste sesong.

– Jeg synes han burde bli der han er. Han har hatt en fin utvikling i år, og han har blandede erfaringer som proff tidligere. Laget passer ham bra i og med at han ofte får frie tøyler. Laget har gjort en bra jobb i Spania rundt i år, og det virker også som rytterne får en stor grad av frihet der. Og Eiking er jo selv en «fri sjel». Jeg tror ikke han nødvendigvis vil trives så bra i andre lag med strengere regimer, sier TV 2s sykkelekspert.

Kristoffer Skjerping og Kristoffer Halvorsen er to nordmenn som har syklet for EF Education-Nippo tidligere. For sistnevnte ble det et lite vellykket opphold. Sørlendingen ble fristilt fra kontrakten og er nå i ferd med å få fart på karrieren sin igjen i det norske profflaget Uno-X.

Dette blir hans største utfordring

– Dette er en statistikk som Eiking må snu. Men det har heller ingen sammenheng. Han er en helt forskjellig type rytter. Men Eiking har ikke vært den enkleste å være lagkamerat med tidligere. Han kjører ofte sitt eget løp. Dette blir hans største utfordring. Samtidig tror jeg at den erfaringen han fikk under vueltaen har gjort at han har vokst som syklist, det tror jeg er viktig om han skal lykkes i EF, sier TV2s sykkelekspert Magnus Drivenes.

Han har store forventninger til 26-åringen i fortsettelsen.

– Dette er en spennende overgang. Jeg håper han får frie tøyler og ikke blir bundet for mye opp mot Hugh Carthy. EF er imidlertid kjent for å sykle offensivt og gi flere ryttere muligheten. Det vil i så fall passe Eiking bra, mener Drivenes.