Her blir supporteren slått: – Det er totalt uakseptabelt

Det gikk hardt for seg mellom supporterne i NM-kamp.

Under NM-kampen mellom Elverum og Storhamar tirsdag kveld skjedde det en hendelse mellom supporterne på tribunen. En person gikk bort til Elverum-supporterne og så ble supporteren Jim Roger Ottervik slått til i hånden.

Se hendelsen over!

Har skværet opp

Da Ottervik så mannen gå mot dem, trodde han det kom en for å gi supporterklubben skryt for at de lagde liv på tribunen.

– Personen prøver å kommunisere noe til oss mens vi har i ørepropper og bruker trommer og horn, så jeg bøyer meg ned for å høre hva vedkommende sier, forteller Ottervik om sin opplevelse av hendelsen til TV 2.

– Akkurat i det jeg gjør det er han så irritert at han slår, snur seg og går ut.

Til Hamar Arbeiderblad beskriver personen som slo hendelsen slik:

– Jeg gikk nå bort til dem for å få dem til å roe seg litt ned. Da fikk jeg et lufthorn mot meg, mens jeg prøvde å snakke med mannen med trommer. Det opplevdes veldig frustrerende da jeg fikk den høye lyden midt i fjeset mens jeg prøvde å snakke med dem. Jeg ble så irriterert på det hornet, så jeg prøvde å fjerne det – med flat hånd. Så jeg slo det ut av hånda hans, og så gikk jeg.

Mannen beklager for hendelsen.

– Jeg må bare beklage oppførselen min. Dette er ikke akseptabelt, og jeg vet ikke hva jeg tenkte på. Jeg vet ikke hva som fikk meg til å reise meg på tribunen og gå ned til Elverum-supporterne. Jeg har aldri gjort noe slikt tidligere. Dette er ikke noe som skal skje i det hele tatt. Jeg legger meg flat, sier han til Hamar Arbeiderblad.

Elverum-supporter Ottervik forteller til TV 2 at de to partene har møttes og skværet opp.

– Nå har jeg i ettertid fått hans syn på saken og beklagelse. Han la seg langflat for det som hadde skjedd og beklaget. Jeg bærer ikke noe nag og skjønner at folk kan irritere seg over lyd, forteller Ottervik.

Har meldt hendelsen til forbundet

Daglig leder i Elverum, Mads Fredriksen, er sjokkert over situasjonen som utspilte seg under kampen.

– Det er totalt uakseptabelt. Det er mange negative følelser man sitter med. Det er sjokk, og man blir forbanna og trist over at det kan skje. Man kan mene hva man vil om bråket til Taigaen, det er mange i Norge som ikke liker det, men det betyr ikke at man kan gå og slå folk, sier han til TV 2.

Taigaen er Elverums supportergruppe. Hamar Arbeiderblad omtalte saken først.

– Vi har meldt inn hendelsen og videoen til Håndballforbundet med klar forventning om at den personen blir utestengt fra idrettshaller i Norge, forteller Fredriksen.

– Vi ser veldig alvorlig på dette og det er ikke sånn vi skal ha det i norsk håndball. Vi kommer tilbake til hvilke sanksjonsmuligheter vi har etter at vi har diskutert dette, sier generalsekretær i Norges Håndballforbund Erik Langerud.

Roger Næss, krimsjef ved Elverum politistasjon, bekrefter at politiet er i dialog med begge parter for å få en oversikt over situasjonen.

Øystein Holtet, leder i Storhamar, var ikke tilstede under kampen, men har sett hendelsen på video og forteller at klubben tar avstand fra situasjonen.

– Det er bare tragisk. Vi beklager dette på det sterkeste at noen som sitter på tribunen og holder med Storhamar gjør det. Det er så langt unna det vi står for og våre supportere vanligvis står for, sier Holtet og legger til:

– Inntil videre er ikke den personen velkommen på våre kamper. Så får vi se hva fremtiden bringer. Dette er totalt uakseptabelt.

Relatert